Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

fredag den 7. juli 2017

Nye bøger #20 - Eventyr, mytologi og fantasy


Endnu en fredag, endnu et bookhaul. Denne gang skal vi kigge lidt nærmere på de bøger der fokuserer på eventyr, fantasy og mytologi, som jeg har købt i maj og juni. Dette bookhaul indeholder både faglitteratur og skønlitteratur.


Jeg ser en del booktubers og en af dem jeg ser jævnligt er Jen Campbell. Hun har lavet en del videoer om eventyr, hvor hun anbefaler både skønlitterære, genfortællinger og faglitterære bøger. Jeg har selv skrevet universitetsopgave om eventyr og har i den forbindelse læst en del om eventyr og selvfølgelig også selve eventyrene. Jeg elsker eventyr, og de sidste par år har jeg læst en del af de skønlitterære slags, men nu vil jeg gerne læse noget mere faglitteratur om emnet. Og det er her Campbell har givet mig inspiration og valget faldt i første omgang på disse tre. (På et senere tidspunkt vil jeg også gerne have nogle af de andre bøger hun har foreslået).
  • From the Beast to the Blonde: On Fairy Tales and Their Tellers af Marina Warner. Denne handler om eventyr, men også om fortællerne af eventyr. Det er især fokusset på historiefortællerne, der først fangede min interesse.
  • The Irresistible Fairy Tale: The Cultural and Social History of a Genre af Jack Zipes. Denne bog udforsker genren og giver et bud på en ny teori hvorfor vi har behov for at fortælle eventyr.
  • Celtic Tales: Fairy Tales and Stories of Enchantment from Ireland, Scotland, Brittany, and Wales af Kate Forrester. Grunden til jeg købte denne bog er at jeg gerne vil læse flere eventyr fra de Britiske Øer. Og så er den bare vældig fin bog med flotte, enkle illustrationer.


Jeg er vild med det meste som Neil Gaiman har skrevet (på nær nogle tegneserier, som bare slet ikke fungerede for mig). Men selvfølgelig skal jeg læse Norse Mythology, fordi jeg elsker den nordiske mytologi og derfor jeg læser det meste af det jeg kan finde både af den skønlitterære og faglitterære slags.


En af de meste ventede bøger (i hvert for mig) er A Court of Wings and Ruin af Sarah J. Maas. Jeg har læst de to første bøger og har elsket dem, og jeg håber også at jeg kommer til at elske ACOWAR.
King's Cage af Victoria Aveyard er tredje del af serien Red Queen. Jeg har endnu ikke læst to'eren, men jeg var glad for den første bog, så det er mine planer at læse videre i serien på et tidspunkt.


De sidste to bøger er inspireret af eventyr.

  • Flame in the Mist af Reneé Ahdieh. Denne skulle have en del japansk mytologi i sig, og ifølge nogle er den en genfortælling af Mulan. Smuk det er den i hvert fald.
  • The Bear and the Nightingale af Katherine Arden. Denne er inspireret af russiske eventyr/folkesagn, og dem har jeg ikke læst særlig mange af. Men nu har jeg chancen for at gøre noget ved det.
Har du købt nogle spændende bøger for nylig?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar