Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

søndag den 8. juli 2018

Gøglerkongens sværd af Carina Evytt

"I tyve år har riget Perina lidt under den tyranniske kong Tarodan. Nu ulmer oprøret …
Kiri lever et frit, men farligt liv. Sammen med barndomsvennen, Josvai, leder hun en røverbande, og er kendt og eftersøgt som landets bedste klatretyv. Kiris rygte når vidt omkring, og en dag bliver hun kontaktet af den mystiske gøgler, Waris, som ønsker at hverve hende til en usædvanlig opgave. Hun skal stjæle et sværd fra en fæstning på en klippeø der bevogtes af de berygtede, mørke troldmænd, Drakkar. Og som om det ikke er nok, ligger øen midt i et område der regeres af den forførende og utilregnelige elletrold, Svart. En konge som Waris både hader og frygter."


[Reklame/Anmeldereksemplar fra Tellerup]


Gøglerkongens sværd skrevet af Carina Evytt er anden del i serien om Dragernes konge, men hvor vi i Heksejægerens bytte af Pernille Eybye fulgte Taysin og Lill følger vi i Gøglerkongens sværd et helt andet persongalleri, der består af klatretyven Kiri, hendes ven Josvai, gøgleren Waris samt Svart der er konge over elletroldene. De er nogle ganske farverige personer, og jeg kom til at holde af dem alle. Jeg skulle lige vende mig til at vi havde skiftet karakterer, da Heksejægerens bytte slutter med en ret ond cliffhanger, og jeg må bare have svar om hvad der sker med Taysin og Lill! Jeg krydser fingre for at jeg får det i næste bog. Men vi får da nogle hints undervejs, som er med til at øge spændingen.

Vores to nye fortællere er Kiri og Waris. Kiri er en badass røverprinsesse, der for det meste hviler i sig selv og bare er helt fantastisk sej det meste af vejen. Jeg elskede, at hun var åbenlyst seksuel aktiv uden at der var noget som helst skamfuldt ved det. Det var dejligt befriende at læse om. 
Waris har en helt anden personlighed end Kiri, og det fungerer bare virkelig godt at de skiftes til at fortælle historien. Waris skal udføre en vigtig mission, hvor han har brug for Kiris hjælp, og da han samtidig bliver varm på hende udløser det en rigtig fin dynamik imellem dem.
Men de kan ikke fuldføre mission alene og har brug for elletroldenes konges hjælp. Svart er en helt fantastisk person/magisk væsen efter min mening, og jeg ville gerne have endnu mere af ham. Han flirter med alt og alle, især Josvai og Kiri, og så har han og Waris det meste af tiden et temmelig anstrengt forhold, der er virkelig interessant at læse om.

Gøglerkonges sværd får vi lidt mere at vide om Perinas historie og om hvordan den onde Tarodan blev konge, men jeg er en grådig fantasylæser og vil gerne have endnu mere at vide om Perina, så det håber jeg kommer mere i næste bog. Til gengæld er jeg vild med at endelig der rent faktisk kom noget drageaction i denne serie. Dragene bliver nævnt i den første bog, men kun som skræmmehistorier. I Gøglerkonges sværd får de spilletid, og selvom de ikke er på de godes side var jeg glad for at de var med.

Gøglerkonges sværd var for størstedelen af tiden en virkelig underholdende og spændende bog med et fedt plot, men jeg må sige, at jeg blev skuffet over de sidste ca. 50 sider eller deromkring. Der kommer nemlig en ret stort afsløring nær slutningen af bogen, som jeg endnu ikke helt ved, hvad jeg skal mene om. Det er Kiri, der opdager den store hemmelighed, eller hvad vi nu skal kalde den, og derefter ændre hun fuldstændig personlighed og tager så utrolig dumme beslutninger, at jeg havde lyst til at slå noget fornuft ind i hende. Hun udsætter sig selv og andre for unødig fare og efter hvad der tidligere er sket i bogen finder jeg dette meget urealistisk, for det er ikke noget den Kiri, jeg har lært at kende, nogensinde vil gøre. Waris ændrer sig også i en træls retning, som jeg håber, der bliver rettet op på igen. Det håber jeg også at vil ske med Kiri, for jeg holder virkelig meget af hende. 

Og ser vi bort fra den store hemmelighed, har den har bog altså et helt vildt fedt plot. Jeg er vild med, og jeg må bare vide, hvem der den fortabte kongesøn virkelig er. Der er så mange plotbolde i luften, og jeg er spændt på hvordan Eybye og Evytt vil gribe dem igen. 

Gøglerkongens sværd er en virkelig god fantasybog med nogle seje karakterer, og jeg kan ikke vente med at komme i gang med den tredje bog - Banneret samles. Jeg er meget spændt på, hvad der kommer til at ske, og hvordan plottet kommer til at gå op i en højere enhed.


4/5 stjerner

Titel: Gøglerkongens sværd
Forfatter: Carina Evytt
Serie: Dragernes konge #2
Sprog: dansk
Forlag: Tellerup
Udgivet: 2016
ISBN: 9788758821351
Sideantal: 461

Ingen kommentarer:

Send en kommentar