Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

søndag den 1. december 2019

Opgøret med julemanden af Sophie Souid

"Julen er den bedste tid på året for Alf og Bjørn. Men ikke i år. Alt er havnet på julemandens uartigliste. Det MÅ være en fejl. Men hvordan beviser de det? Først skal de finde julemanden, og da de endelig når til Nordpolen, opdager de, at det er meget værre, end de troede."


[Opgøret med julemanden er et anmeldereksemplar fra Sophie Souid]

Opgøret med julemanden er tredje bog i serien Alf & Bjørn redder verden. I den første bog Død over Tandfeen kæmper Alf & Bjørn mod en korrupt tandfe. I den anden bog Jagten på Ole Lukøje, drømmer de om at kunne sove igen. Og nu er turen så kommet til myten over alle, nemlig selveste Julemanden!

Det er den 1. december og Alf glæder sig til at julehygge for vildt. Der er bare lige det problem at Alf er kommet på julemandens uartigliste, men Alf føler bare ikke, at han har været rigtig uartig, i hvert fald ikke nok til at han skulle komme på uartiglisten. Alf er også mere uheldig end normalt, og det siger en hel del, for Alf er virkelig ikke en heldig dreng. Bjørn vil ikke finde sig i disse uretfærdigheder, der bliver begået mod hans lillebror, og de to brødre udtænker flere planer om hvordan de kan komme i kontakt med julemanden, så der kan blive rettet op på sagerne igen og det kan blive en god jul for alle.

Jeg har sagt det før, men jeg siger det med glæde igen. Jeg elsker det familie- og søskendesammenhold, som forfatteren beskriver i denne serie. Det er helt fantastisk at læse om, og skulle man selv få børn engang, ville jeg ønske at de fik et så godt forhold til hinanden som Bjørn og Alf har.
Jeg elsker også hvordan Sophie Souid juleficere sproget gennem hele historien. Det giver sproget et særpræg, som jeg ikke har set så meget før. Forfatteren rammer den helt rigtig balance, så det er virkelig sjovt at læse, og jeg kunne ikke lade være med at klukke undervejs. Der er så meget sproglig opfindsomhed og veloplagthed, at det er en fryd at læse bogen. Humoren rammer også lige i plet i julehjertet, og selvom det ser lidt sort ud med julehyggen i starten bliver man i virkelig godt julehumør af at læse bogen.
Igen er det Maria Buchmann, der har illustreret bogen, og hun gør et virkelig godt arbejde med at understrege bogens lidt gakkede humor. Tekst og billeder spiller virkelig godt sammen og får skabt et smukt lille juleeventyr.

Opgøret med julemanden er en virkelig underholdende julehistorie med drillenisser, sukkerstokke, og hvordan man finder julehyggen igen. De to gæve brødre er et yderst hyggeligt bekendtskab, og bogen sprudler af både juleglæde, familiesammenhold og fjollerier. Opgøret med julemanden er velegnet til højtlæsning fra 7 år og op. Hele serien er en fantastisk julegave til familiens små læseheste, og den får min varmeste juleanbefaling.


4/5 stjerner

Titel: Opgøret med julemanden
Forfatter: Sophie Souid // Ilustrationer: Maria Buchmann
Serie: Alf og Bjørn redder verden #3
Sprog: dansk
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 1. oktober 2019
ISBN: 9788702289268
Sideantal: 149

Ingen kommentarer:

Send en kommentar