Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 10. december 2019

Snedkerens Hemmelighed af Eva Egeskjold

"Oona opdagede pludselig, at hun stod og borede Ildvisten ind i bogryggen. De sortsvedne bogstaver, som dannede hendes fars navn, var begyndt at ryge, og gnister sprang fra Ildkvistens spids. Vivien var standset op ved siden af hende. 'Oona,' lød hendes stemme. 'Hvad sker der?'
'Det ... det er min fars bog,' hviskede Oona uden at være i stand til at trække kvisten væk fra bogryggen. Hun stod som lammet; følte, at hvis hun trak Ildkvisten væk, ville hendes far forsvinde for altid."

[Bogen er et anmeldereksemplar fra Eva Egeskjold]



Snedkerens Hemmelighed er tredje og næstesidste bog i serien om Næslandet. Oona har fundet Querqus Skjoldet, men er blevet forrådt af en af hendes nærmeste og har mistet Skjoldet igen. Det er en kamp mod tiden om at få Skjoldet tilbage igen inden det kommer i Lucilis hænder, for så vil hele Næslandet være fortabt. Spørgsmålet om hvem der er far til Oona, Bjørn og Eiric kommer også til at spille en stor rolle i denne bog, og det er noget især Oona kommer til at udforske.

Der sker virkelig ting og sager her i Snedkerens Hemmelighed. Der er fuld fart på plottet, men det bliver aldrig forhastet. Der er tid til at gå i dybden med plottet som tager flere twist undervejs, og som holder sin læser på kanten af sofaen hele vejen igennem. Det er et virkelig godt plot som Eva Egeskjold har sat sammen, og jeg kunne rigtig godt lide både at følge med i Oona & co.'s kamp for at få Skjoldet tilbage samt Oonas tid i Skæbnebiblioteket, hvor hun blev klogere på sin fars identitet og skæbne. Synsvinklen skifter også flere gange undervejs, blandt andet til Oonas lillebror Eiric, som også har nogle helt særlig kræfter, og så selvfølgelig til Lucili, hvor vi kommer endnu tættere på den ondskab, der forsøger at overtage Næslandet.

Jeg synes at det er en helt fantastisk verden som forfatteren har skabt med Næslandet, og for hver bog bliver jeg klogere på verden og de væsner, der bor i det. Det synes jeg, er rigtig fedt, og verden føles virkelig troværdig og som et sted, der ville være spændende at besøge (hvis altså ikke lige Radixfolket levede der).
Radixfolket har også fået mere karakter i denne bog. I de første to føltes de som onde, lidt stereotype fjender, men de har fået mere kød på som race, så at sige, og det gør truslen fra dem mere kraftfuld, når man læser bogen.

Jeg synes, at Snedkerens Hemmelighed er en rigtig god fortsættelse af serien. Den er velfortalt og spændende. Jeg er vild med at nogle af bikarakterne får mere spillerum og at de bliver karakterudviklet mere end i de første to bøger. Det er med til at give et rigtig godt flow i fortællingen, og når man først er gået i gang med Snedkerens Hemmelighed, har man ikke lyst til at lægge den fra sig igen.

Er man til episk fantasydrama vil jeg helt klart anbefale Næslandet. Det er en virkelig fængende serie, som bare bliver bedre og bedre for hver bog. Og forfatteren startede med at sætte barren højt, så der er virkelig noget at komme efter som fantasyelsker. Jeg er i hvert fald meget spændt på, hvordan det hele kommer til at ende.


4/5 stjerner

Titel: Snedkerens Hemmelighed
Forfatter: Eva Egeskjold
Serie: Næslandet #3
Sprog: dansk
Forlag: Andersen & Vig
Udgivet: 14. december 2015
ISBN: 9788799689149
Sideantal: 432

Ingen kommentarer:

Send en kommentar