Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

søndag den 16. august 2020

Get to Know the Fantasy Reader Book Tag


Jeg begyndte på tagget Get to Know the Fantasy Reader Book tilbage i foråret, og jeg fik besvaret de fleste af spørgsmålene i første omgang. Men så glemte jeg det igen og andre ting kom i vejen, og jeg har derfor først fået det skrevet færdig nu. Tagget er skabt af The Book Pusher og kan ses lige her
Der er 10 spørgsmål og det er på tide at vi kommer i gang.


1. What is your fantasy origin story? (How you came to read your first fantasy novel)
Jeg kan faktisk ikke rigtig huske, hvilken fantasybog, der fik mig i gang. Men i morgenfritteren læste min yndlingspædagog Erik Menneskesøn højt for os, og det var der jeg fik smag for det mystiske og fantastiske.
Da jeg selv begyndte at læse, er det serien om Alanna af Tamora Pierce (og Vild magi serien), som jeg husker bedst. Men jeg har altid læst fantasy, så det er svært at sætte fingeren præcist, hvor det hele begyndte.

2. If you could be the hero/heroine in a fantasy novel, who would be the author and what’s one trope you’d insist be in the story?
Uhh, der er så mange forfattere jeg godt kunne tænke mig. Min favorit er Laurell K. Hamilton, da hun blander fantasy og horror, og jeg elsker hendes historier og karakterer. Jeg er også rigtig vild med Seanan McGuires skrive- og fortællerstil, som jeg finder helt igennem magisk, så hun ville også være et rigtig godt bud. Om jeg ville overleve forfatterenes idéer, er en helt anden sag.
Jeg har altid godt kunne tænke mig at komme på en quest af en eller anden slags og se den famtasyverden, som jeg havner i. Det ville være fedt.

3. What is a fantasy you’ve read this year, that you want more people to read?
Jeg har genlæst de første tre bøger om Harry Dresden af Jim Butcher, og det er noget virkelig godt fantasy. Darkdawn af Jay Kristoff er også helt vildt god. The Final Empire af Brandon Sanderson er også en bog, jeg gerne vil anbefale.

4. What is your favorite fantasy subgenre? What subgenre have you not read much from?
Nu er der jo ret mange fantasy undergenrer, og helt ærligt så holder jeg ikke altid øje med, hvilken undergenre en fantasybog har. Jeg holder dog rigtig meget af urban fantasy og portal fantasy, men også romaner der mikser fantasy og horror. Men helt generelt læser jeg dem, som jeg finder interessante.

5. Who is one of your auto-buy fantasy authors?
Jeg har mange, så nævner i flæng Laurell K. Hamilton, Seanan McGuire/Mira Grant, Jim Butcher, Jay Kristoff, Tamora Pierce, Sarah J, Maas, Nanna Foss og mange, mange flere.

6. How do you typically find fantasy recommendations? (Goodreads, Youtube, Podcasts, Instagram..)
Lidt over det hele, jeg er ret modtagelig. Booktube, Instagram og bogbloggere er nok der, jeg får mest inspiration fra.

7. What is an upcoming fantasy release you’re excited for?
Der er mange, men jeg tager det lidt som det kommer lige for tiden, så har ikke rigtig holdt øje med, hvad der er sat til at udkomme. Men jeg glæder mig til at læse Julie M. Days nye bog Af blod og støv.

8. What is one misconception about fantasy you would like to lay to rest?
Jeg har to, som jeg gerne vil fremhæve her. 
Den første er at fantasy ikke er en rigtig litterær genre. Jeg er så træt af den holdning! De bedste læseoplevelser jeg har haft både som barn og voksen har været bøger fra de fantastiske genrer (fantasy, horror og science fiction). De genrer kan så meget, og det er pisseirriterende at nogle synes det er fedt at nedgøre dem (og deres læsere), fordi de selv vil synes mere belæste (eller hvilken anden idiotisk grund de end må have). 
Den anden er at fantasy kun er for børn og at det er noget man vokser fra (i hvert fald herhjemme). Nej, fantasy er ikke kun for børn - fantasy er for alle. Og jeg vil læse fantasy til jeg dør (og fortælle om hvilken fantastisk genre det er). 

9. If someone had never read a fantasy before and asked you to recommend the first 3 books that come to mind as places to start, what would those recommendations be?
Det kommer godt nok an på, hvem der spørger. Men hvis jeg skal ryste tre ud af ærmet vil det være Wayward Children serien af Seanan McGuire, Ravnenes Hvisken af Malene Sølvsten samt Bjergtaget 1 - Og de blev lokket af Sidsel Sander Mittet.

10. Who is the most recent fantasy reading content creator you came across that you’d like to shoutout?
Det må være Daniel Greene, som jeg har fulgt siden nytåret. Han er passioneret og sjov. 
Jeg vil også gerne lige slå et slag for Piera Forde, som jeg har fulgt i flere år. Hun er en virkelig dygtig filmskaber/booktuber, og jeg har fundet rigtig mange favoritter via hendes anbefalinger. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar