Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 20. august 2020

Kongernes arv af Line Wenzel

"Den sekstenårige Silje kommer til Suniras hovedstad, Tedea, for at sy en kjole til dronning Marietta. Da hun tilfældigt redder dronningen fra et mordforsøg, belønnes hun med en position som hofdame for den lidt ældre prinsesse Leonora. Opgaven viser sig hurtigt at være sværere end Silje forventede, for Leonora ønsker slet ikke selskab.
Samtidig er nogen opsat på at slå dronningeslægten ihjel og erobre Suniras trone. For at fastholde sin kontrol over landet beslutter Leonora at indlede en rundrejse, men turen er farefuld, for modstanden gemmer sig overalt, og Silje får rig mulighed for at bevise sin loyalitet i Leonoras kamp for livet og kronen."



Kongernes arv er andet bind i Line Wenzels fantasyserie Mindelandet. I Dronningernes erindringer fulgte vi Tella, som er kronprinsesse, men i Kongernes arv går vi tilbage i tid og følger Silje, som bliver hofdame for kronprinsesse Leonora, som er Tellas mor. 

Den 16 årige Silje redder ved et tilfælde dronning Mariettas liv, og for som belønning æren af at blive kronprinsesse Leonoras hofdame. Det viser sig at der en gruppe mennesker, der er opsat på at slå dronningeslægten ihjel og give Suniras trone tilbage til den retmæssige konge. Leonora bliver dronning og tager på en rundrejse i riget for at styrke sin magtposition, men denne rejse er bestemt ikke ufarlig. 

Kongernes arv foregår som sagt før Dronningernes erindringer og det virker en kende mærkelig, da den første bog efterlod en del tråde, som jeg gerne have set, at der blev fulgt op på. I stedet for åbner Kongernes arv op for nogle helt nye spørgsmål, som jeg så håber, at vi får svar på i næste bog. Kongernes arv springer desuden selv en del i tid, og jeg manglede klart en tidslinje eller noget i den stil. Jeg fandt det meget forstyrrende i min læsning, og det rev mig ud af mit flow, hvilket var træls. Vi får nogle enkle hentydninger om hvor meget tid, der er gået, for eksempel Tellas alder, men det var bare ikke nok for mig. 

Historien har fokus på Leonoras mange hemmeligheder, og den høje pris, som hendes magi har, men alt ses fra Siljes synsvinkel. Silje sidder ofte udenfor begivenhedernes centrum, og det kommer man således som læser også til at gøre. Det gjorde det svære at leve sig ind i historien og karakterne. Og det er virkelig en skam, for historien er spændende. 
Jeg fandt hele plottråden med oprørsgruppen og den sande hersker meget spændende. Det måtte godt have fyldt endnu mere af bogens handling. Derudover synes jeg, at Leonora er en virkelig interessant person, og jeg er glad for at vi kom lidt tættere på hende som person.
Jeg er også stadig helt vild med magisystemet. Det er altså virkelig fedt. Jeg kan godt lide alle de overvejelser som Leonora gør sig omkring brugen af hendes magi. Er det værd at ofre en del af sig selv for at opnå noget andet? Og kan man stoppe inden man har opgivet for meget af sig selv? Det er nogle af de samme ting som den første bog også kommer ind på. Men hvor Tella var helt ny i magien, har Leonora mere erfaring og har set, hvad magien kan gøre ved mennesker man holder af. Det synes jeg er virkelig interessant. 

Kongernes arv er velskrevet og har et ambitiøst og spændende plot. Den er underholdende, og jeg er glad for at vi har fået Leonoras historie. Jeg ville måske bare have fortrukket at hun var hovedpersonen. Hvis du har læst Dronningernes erindringer, og er interesseret i et tilbageblik vil jeg anbefale dig Kongernes arv.




3/5 stjerner

Titel: Kongernes arv
Forfatter: Line Wenzel
Serie: Mindelandet #2
Sprog: dansk
Forlag: Tellerup
Udgivet: 10. marts 2020
ISBN: 9788758839028
Sideantal: 297

Ingen kommentarer:

Send en kommentar