Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 11. august 2020

Grave Sight af Charlaine Harris

"Harper Connelly has what you might call a strange job: she finds dead people. She can sense the final location of a person who's passed, and share their very last moment. The way Harper sees it, she's providing a service to the dead while bringing some closure to the living - but she's used to most people treating her like a blood-sucking leech. Traveling with her step-brother Tolliver as manager and sometime-bodyguard, she's become an expert at getting in, getting paid, and getting out fast. Because for the living it's always urgent - even if the dead can wait forever."


Lige siden jeg læste Charlaine Harris' serie om Sookie Stackhouse, har jeg haft lyst til at læse mere af forfatteren. Jeg læste oprindeligt Grave Sight tilbage i 2013 og jeg fik faktisk læst tre af de fire bøger i serien, men af en eller anden grund fik jeg aldrig læst den sidste. Det er derfor på tide. at jeg får gjort noget ved det, men da jeg ikke kan huske særligt meget af bøgerne, må jeg hellere starte forfra.

Harper Connelly blev ramt af lynet som teenager, og siden da har hun været i stand til at mærke de døde. Hun bruger sine evner til at finde dem, hvis de er forsvundne, og derved give både dem og deres efterladte fred. Hun kan også se de sidste sekunders af en persons død, og derved afgøre dødsårsagen.
Sammen med sin stedbror Tolliver rejser hun rundt i staterne, og bruger sine evner for at tjene til dagen og vejen. De er blevet hyret til en sag, der ser simpel ud i starten, men som udvikler sig til noget større.

Grave Sight er en dejlig letlæst roman. Plottet er spændende, og der er både tid til de dramatiske øjeblikke og de mere stille og hverdagsagtige ting, som Charlaine Harris er kendt for. Der er en rigtig god balance og man er underholdt fra start til slut. 

Vi møder også nogle interessante personligheder. Da vi ser det hele igennem Harpers øjne, er det selvfølgelig hende vi kommer til at kende bedst. Hun har ar fra hendes barndom/teenageår, hvor forældrene havde et alkohol/stof misbrug. Hendes ene søster forsvandt som teenager og det påvirker hende også en hel del.
Harper er på den ene side meget sårbar mens hun på anden side er afhængig af stedbroren Tollivers støtte. Hun er også til tider stædig og har et stærkt moralsk kompas. Jeg synes, at hun er en interessant karakter, og det bliver spændende at se hvordan hun udvikler sig i de næste bøger.

En ting som jeg godt kan lide er, at der er begrænsninger for Harpers evne. Hun kan oftest afgøre, hvis der er tale om mord eller et uheld, men hun kan ikke fortælle hvem morderen er. Det er heller ikke altid hun kan spore de døde, da hun har behov for et sted at starte. For så er det lidt som at lede efter en nål i en høststak. Hun er derfor ikke overpoweret (som det nogle gange sker), og det hele er beskrevet logisk og troværdigt.

Grave Sight er rigtig god underholdning, og jeg vil anbefale den til dem, der holder af et godt mordmysterium tilsat intriger samt en snas overnaturlige evner.


3,5/5 stjerner

Titel: Grave Sight
Forfatter: Charlaine Harris
Serie: Harper Connelly #1
Sprog: engelsk
Forlag: Gollancz
Udgivet: 1. september 2012 (denne udgave) // 1. oktober 2005
ISBN: 9780575129481
Sideantal: 232

Ingen kommentarer:

Send en kommentar