Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 14. juli 2020

Beneath the Sugar Sky af Seanan McGuire

"When Rini lands with a literal splash in the pond behind Eleanor West's Home for Wayward Children, the last thing she expects to find is that her mother, Sumi, died years before Rini was even conceived. But Rini can’t let Reality get in the way of her quest – not when she has an entire world to save! (Much more common than one would suppose.)

If she can't find a way to restore her mother, Rini will have more than a world to save: she will never have been born in the first place. And in a world without magic, she doesn’t have long before Reality notices her existence and washes her away. Good thing the student body is well-acquainted with quests..."




Beneath the Sugar Sky af Seanan McGuire er den tredje bog i serien Wayward Children.
Vi er tilbage på Eleanor West's Home for Wayward Children (i hvert fald for en kort stund), hvor vi møder nogle gamle kendige samt nogle nye ansigter. De drager ud på en quest, der går igennem flere forskellige verdener for at rette op på en fejl, før den får fatale følger.
Jeg vil ikke gå mere ind i handlingen end det, for det er en roman og et univers, som man skal opleve.

Seanan McGuire er en fænomenal historiefortæller, og som jeg har nævnt før er hun en af mine yndlingsforfattere. Hun skriver simpelthen så smukt og er virkelig dygtig til at skabe en atmosfære der gennemsyrer hele bogen. Beneath the Sugar Sky er portal fantasy, hvor vores karakterer rejser igennem flere forskellige portaler (eller døre som de bliver kaldt i dette univers), og kommer ind i andre verdener som adskiller sig meget fra både hinanden og vores verden. Vi kommer et spadestik dybere ned i, hvordan disse verdener fungerer og hvilke regler de har. Og reglerne er utrolig vigtige, for selvom de forskellige verdener kan se nok så eventyrlige og tiltrækkende ud, kan de være dødsensfarlige, hvis du ikke følger reglerne.
Jeg kunne rigtig godt lide at vi fik endnu mere af vide om hvordan de forskellige verdener fungerer. Vi har fået både små og større brødkrummer i de tidligere bøger, så det var fedt at vi fik endnu flere brikker til puslespillet i denne.
Beskrivelserne af de forskellige verdener vi besøgte i Beneath the Sugar Sky er helt igennem fantastiske og så livagtige at jeg fik lyst til selv aftbesøge stederne. Det er en meget stemningsfuld, næsten eventyragtig, og utrolig medrivende roman.

Persongalleriet er spækket med interessante teenagere, som jeg elskede at følge. De var virkelig et herligt miks af personligheder, og jeg elskede at der var flere forskellige repræsentationer. Generelt vil jeg bare sige at forfatteren virkelig forstår at skrive nogle relevante og troværdige karakterer.

Leder du efter en magisk, finurlig, fantasifuld og tankevækkende serie kan jeg på det varmeste anbefale Seanan McGuires Wayward Children. Der er virkelig masser af lækkert guf i denne serie. Og så er det nogle meget korte romaner, da de er under 200 sider, så de kan læses hurtigt.


4,5/5 stjerner

Titel: Beneath the Sugar Sky
Forfatter: Seanan McGuire
Serie: Wayward Children #3
Sprog: engelsk
Forlag: Tor
Udgivet: 9. januar 2018
ISBN: 9780765393586)
Sideantal: 174

Ingen kommentarer:

Send en kommentar