Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 12. marts 2019

Slør af A. Silvestri

"Som noget fra en fabel voksede Rosensparre Gods frem af de gamle egetræer. Godsets røde murværk rakte blidt mod himlen, og de høje, hvide vinduer hviskede om helt andre århundreder, fyldt med ridderdåd og blomsterkranse.

På godset skal der være bryllup, og Pernille skal være brudepige. Hun er veninde med bruden Jeanette, men de to har ikke set hinanden i årevis. De skiltes i vrede, og siden har der ikke været anden kontakt end et enkelt like i ny og næ. Men nu er det sommer, markerne danser gyldent, og vandet klukker i fjorden ved det gamle gods, hvis historie strækker sig helt tilbage til vikingetiden. Det er tid til at begrave gammelt fjendskab, i jord eller mørke."



Pernille er blevet inviteret med som brudepige til sin gamle veninde Jeanettes bryllup, som hun ellers næsten havde mistet kontakten med. Pernille er meget spændt på at deltage, da hende og Jeanette ikke skiltes på god fod, og fordi hun nærmest ikke kender nogle til brylluppet foruden bruden og den ene brudepige Diana. Det hele starter hyggeligt nok, hvis ikke en smule ensomt for Pernille, da hun jo ikke rigtig kender nogle. Hun falder dog i snak med nogle, og får således timerne til at gå. Men efterhånden som dagen og aftenen skrider frem og det bliver mørkere og mørkere, mærker Pernille at et eller andet, der holder øje med hende fra de mørke skygger.

Slør var en virkelig effektiv gyser som jeg slugte på ganske få timer en søvnløs nat. Den var dog ikke grunden til at jeg lå søvnløs, selvom det ville have været fedt, for den var en virkelig god pageturner, der bliver mere og mere uhyggelig jo længere man kom ind i historien og ind under huden på hovedpersonen.

Jeg kunne rigtig godt lide at man ligesom vores hovedperson Pernille aldrig rigtig viste, hvad der foregik. Om det Pernille troede hun så var virkelig, når nu ingen andre havde set det, eller om det hele foregik i Pernilles sind. Igennem det meste af romanen blev der hintet til, at Pernille har en lidt skrøbelig psyke. Det spiller godt sammen med at man ikke rigtig ved hvad der foregår, og er med til at underbygge den snigende uhygge sammen med de lidt alternative bryllupsritualer der bliver afholdt, og den til tider underlige opførelse som nogle af bryllupsgæsterne udviste.

A. Silvestri har igennem flere af hans noveller og romaner bevist, at han er rigtig god til at opbygge en stemningsfuld atmosfære, og Slør er bestemt ikke en undtagelse. Som læser bliver man stille og roligt suget ind i fortællingen indtil man er komplet fanget af de mørke skygger, der måske, måske ikke lurer på Pernille. Romanens klimaks fungerede virkelig godt for mig, og jeg var vild med bogens slutning, selvom jeg gættede den hen af vejen. Man er vel inkarneret gyserfan.

Hvis du elsker en god gyser, så kast dig endelig over den del af A. Silvestris forfatterskab, og Slør vil være et fint sted at starte.



4/5 stjerner

Titel: Slør
Forfatter: A. Silvestri
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Kandor
Udgivet: 27. oktober 2018
ISBN: 9788771714326
Sideantal: 196

Ingen kommentarer:

Send en kommentar