Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 7. marts 2019

Rød høst af Lars Ahn

"Gabriel er natter - og bryder sig ikke om at blive kaldt vampyr. Gabriel og kriminalassistent Helene Ravn kan ikke døje hinanden, men de må arbejde sammen for at opklare det grusomme mord på den unge Iris Frantzen. Det er et usædvanligt samarbejde mellem Natholdet og Dagholdet. Det er sjældent en god idé at lade vampyrer og mennesker være på samme hold.
Hvorfor skulle offeret dø så brutalt? Hvilke roller spiller Herrens Lys og Frie Borgere, som kæmper for natternes rettigheder? Hvad betyder ordene 'HØSTEN ER I GANG'?
Kan Gabriel og Ravn nå at opklare det grufulde mysterium inden det er for sent?"


Den unge kvinde Iris Frantzen findes brutalt myrdet i sin lejlighed, og det ligner en oplagt sag for kriminalassistent Gabriel og hans makker Meyer, da morderen bliver fundet sovende på offerets sofa. Morderen påstår at Iris var en vampyr, og det var derfor hun fortjente at dø. Desværre begynder der at ske ting, som får den ellers oplagte sag til at falde fra hinanden, og Gabriel bliver sat sammen med kriminalassistent Helene Ravn for at opklare sagen, før mennesker og natterene ryger i totterne på hinanden og der igen udbryder krig mellem de to racer.

Rød høst foregår i et noget alternativt Danmark, hvor vampyrer eller natterne som de foretrækker at kalde sig selv eksisterer, og frem for alt forsøger at sameksisterer sammen med mennesker. Det er ikke altid nemt, da de to racer er som nat og dag (dårlig joke intended). Inden det kunstige blodprodukt ArtSangre (eller AS) blev opfundet levende natterne af menneskeblod. Det gav selvfølgelig nogle problemer, men efter AS opfindelse er der kommet en vis ro på tingene. Desværre er der begyndt at komme uro i de forskellige grupperinger af mennesker og natterne, som ønsker krig. Det vil Gabriel og Ravn gøre deres bedste for at forhindre, men de har tiden imod dem.

Nu er det ingen hemmelighed at jeg læser eller har intentioner om at læse de fleste bøger, der omhandler vampyrer på den ene eller anden måde, da jeg simpelthen elsker de blodsugende væsner. Nogle af bøgerne er selvfølgelig mere vellykket end andre, og Rød høst hører helt sikkert til de bedre vampyrhistorier, som jeg har læst. Lars Ahn har ændret på nogle af de kendte vampyrmyter for at give historien et lille frisk pust, men der er stadig rigeligt med genkendelighed, så man ikke er i tvivl om at man læser en vampyrhistorie.

Jeg valgte helt klart Rød høst på grund af vampyrelementet, men jeg blev også meget optaget af krimigåden, og hvordan alle trådene hang sammen. Rød høst er til tider en meget blodig bog så den er bestemt ikke for sarte sjæle, men hvis man godt kan lide uhygge, spænding og vampyrer skal den nok blive et hit.

Jeg har læst mange af Lars Ahns noveller, som bevæger sig i mange forskellige genrer, dog oftest de fantastiske af slagsen. Rød høst er hans debutroman, og jeg håber bestemt ikke at den bliver den sidste roman han skriver, da det ville være en stor skam. Lars Ahn forstår nemlig at skrue en interessant og velfungerende historie sammen, der nok skal fange sin læser,4/5 stjerner

Titel: Rød høst
Forfatter: Lars Ahn
Serie: En gotisk krimi
Sprog: dansk
Forlag: H. Harksen Productions
Udgivet: 28. september 2018
ISBN: 9788797038888
Sideantal: 285

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar