Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

søndag den 31. marts 2019

Spring Has Sprung Book Tag


For omkring en uge siden blev jeg tagget af Kirsten fra Læsehest med fantasy til at besvare tagget Spring Has Sprung Book Tag.
Det er det helt rigtige tidspunkt at besvare tagget på, da mange ting er begyndt at spire og jeg har haft den første store tur i haven (med dejlig hjælp fra mine forældre).
Det oprindelige tag er skabt af booktuberen The Naughty Librarian og kan ses lige her.
Nu er det tid til at komme i gang med spørgsmålene.

1. Flowers
All the flowers we remember are blooming again. Pick a book that’s a fresh take on a retelling.
Jeg læser mange retellings, da det er en af mine favorit genrer. Der findes rigtig mange gode og fantastiske retellings. Nogle har jeg allerede læst, mens andre står på min tbr liste. Jeg vil i denne omgang fremhæve to retellings. Den første er novellen Til deres dages ende af Lars Ahn. Her har han taget fat på, hvad der sker med vores yndlingseventyr karakterer efter "Og de levede lykkeligt til deres dages ende". Jeg kan godt løfte sløret for at helt lykkeligt er det bestemt ikke. Den anden retelling jeg vil fremhæve er trilogien Tales of the Kingdoms af Sarah Pinborough, som er rimelig mørke og overraskende genfortællinger af kendte eventyr.

2. Cadbury Mini Eggs
Obviously the superior springtime candy of choice. Pick a book that you consider to be a sweet treat.
De første to bøger i Off-Campus serien af Elle Kennedy, Aftalt spil og Lagt på is, er virkelig søde og sexede. Jeg tror, jeg snart bliver nødt til at læse dem igen snart.

3. Allergies
Seasonal allergies often make your eyes water. Pick a book that made you cry.
Dødevaskeren af Sara Omar fik mig til at fælde en tåre over hvor meget ondt en lille pige skal gå igennem, fordi hun er født som pige i et kvindeundertrykkende samfund. Det er en meget stærk historie, hvor jeg kom hele følelsesregisteret rundt.

4. Spring Cleaning
Out with the old and in with the new. Pick a book to unhaul.
Sidste år skilte jeg mig af med mange af de bøger, som jeg havde ståede hos mine forældre. Det var hårdt, men også rart at komme af med dem. Nogle havde jeg læst, andre var gamle bøger fra biblioteker, nogle havde jeg fået nye eksemplarer af, og andre kommer jeg simpelthen ikke til at læse.
Jeg har igen en lille bunke bøger stående, som jeg enten vil forsøge at sælge eller give væk. En der ryger direkte ud i skraldespanden er Hvor der er vilje af Jeffrey Archer, som jeg overhovedet ikke kunne lide og nu endnu mindre efter jeg har fundet ud af hvordan forfatteren opfører sig.

5. Spring Break
It’s the perfect time for an adventure. Pick a book involving a road trip.
Hobbitten af J.R.R. Tolkien er en af mine favorit børnebøger og indeholder en skøn road trip fyldt med eventyr og farer.

6. Mating Season
It’s that time of year in the animal kingdom to make some babies. Pick a book with some smutty delights.
Jeg elsker Laurell K. Hamiltons serie om vampyrjægeren Anita Blake. De første bøger er ikke fyldt med sex, men det skal jeg love for vender senere hen. Jeg bliver altid helt opslugt af universet, når jeg samler en af bøgerne op og jeg skal helst have en fri kalender, for det bliver ikke til meget andet end læsning og de mest nødvendige praktiske ting.

7. Rainbows
I just feel like Spring is made of freaking rainbows. Pick a book featuring an LGBTQ+ character(s).
Into the Drowning Deep af Mira Grant er en af mine yndlings historier om morderiske havfruer, og så er hovedpersonen biseksuel, sej og en kende besat.

8. Spring Awakening
This is one of my all-time favorite musicals even though it’s filled with completely dysfunctional characters. Pick a book that’s also filled with completely dysfunctional characters.
Jeg har lige læst Nevernight af Jay Kristoff og den var helt fantastisk, men også fyldt med dysfunktionelle karakterer. Men jeg elsker hver og én af dem.

9. In like a lion, out like a lamb
Pick a book series that didn’t get better as it progressed.
Den var en smule svær at svare på, for jeg kunne i første omgang ikke rigtig komme i tanke om en serie. Men så kom jeg til at tænke om Divergent af Veronica Roth, som er både elsket og hadet. Jeg var ret glad for den første bog Divergent, da jeg først læste den første gang tilbage i 2013 eller 2014. Næste bog Insurgent var egentlig også okay, selvom jeg ikke kunne lide nogle af Tris' valg. Jeg har dog aldrig fået læst Allegiant, fordi den har fået så mange hug og har skuffet så mange mennesker. Jeg har dog planer om at læse den på et tidspunkt, og se om jeg er enig.

10. Fun in the Sun
Tag some Friends!
Jeg tagger Frk. LitteraturThe Bookworm's Closet, Den Lille Bogblog, og Sus' bogblog, og håber I har lyst til at lege med.

2 kommentarer:

  1. Tak fordi du ville lege med. Det er altid sjovt at læse andres svar.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for tagget :) Det var hyggeligt at besvare spørgsmålene.

      Slet