Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

lørdag den 23. april 2016

Read-A-Thon #1 - April 2016
Klokken 13:21
Så er der ikke længe til at Read-A-Thon begynder, og jeg er så småt ved at være klar. Jeg har ventet mere og mere utålmodig hele ugen. Jeg har købt de sidste spiselige lækkerier i dag, og mangler lige at gøre dem klar til fortæring. Jeg har taget en varm sweater på og fundet et tæppe frem, for pt. falder sludsneen ned uden for mit vindue og det er en smule koldt. Så varm kakao vil heller ikke være så ringe, når startskuddet går. God læselyst til alle :)

Klokken 14:03
Så er vi i gang. Min første bog bliver In the Forest of the Night af Amelia Atwater-Rhodes. Kan ikke læse et helt døgn uden vampyrer :)
Læste bøger: 0
Antal læste sider: 0

Klokken 15:30
Er netop blevet færdig med min første bog: In the Forest of the Night af Amelia Atwater-Rhodes. Dette er egentlig en genlæsning, da jeg læste den første gang i folkeskolen og har også læst den et par gange siden, men jeg elsker simpelthen Amelia Atwater-Rhodes' vampyrverden, og så var Aubrey en af mine første boglige forelskelser, selvom han egentlig er skurken i denne bog... (but oh well, he¨s still pretty nice)
"Are you a god now, Risika, deciding who is to live and who to die? The world has teeth and claws, Risika; you are either the predator or the prey. No one deserves to die any more than they deserve to live. The weak die, the strong survive. There is nothing else (s. 84)."
Nu vil jeg læse den eneste bog på dansk jeg har i min tbr stak, som er Begyndelser, en antologi om forskellige former for begyndelser.
Læste bøger: 1
Antal læste sider: 147

Klokken 17:00
Min anden bog var en lille finurlig novelleantologi af et par håndfulde danske forfattere, der alle omhandlende temaet begyndelser. Noget nyt der begynder, når det vante familieforhold går i stykker, en begyndelse efter døden, en ny begyndelse i en andens krop. Begyndelser som man ikke anså som begyndelser, men mere som en slutning, Begyndelser der er grumme og forvrængede, begyndelser der er gode og lovende.
"Men læse, det kan hun finde ud af! Romaner, aviser og faglitteratur sluger hun med øjnene hjemme fra sengen ned en sådan lethed, at de fleste ville misunde hende (s. 58)."
Nu tror jeg at jeg vil give mig i kast med The Fox and the Star inden jeg begynder på aftensmaden.

Læste bøger: 2
Antal læste sider: 275

Klokken 17:25
Så fik jeg læst min tredje bog, som var den utrolig smukke illustreret børnebog The Fox and The Star af Coralie Bickford-Smith (som også har designet forsiderne til serien Penguin Clothbound Classics, som jeg har et svagt punkt for, hvilket mine bogreoler kan bevise). The Fox and The Star er en utrolig sød lille historie om en ensom ræv, hvis eneste ven er en stjerne. Stjernen hjælper ræven med blandt andet at finde vej og føde. Men en dag er stjernen væk, og hvad skal ræven så gøre når nu han har mistet sin eneste ven? En meget rørende lille fortælling.
Nu vil jeg få lavet lidt aftensmad, og samtidig finde ud af hvad min næste bog skal være.

Læste bøger: 3
Antal læste sider: 339


Klokken 20:50
"But especially he loved to run in the dim twilight of the summer midnights, listening to the subdued and sleepy murmurs of the forest, reading signs and sounds as man may read a book, and seeking for the mysterious something that called - called, waking or sleeping, at all timesm for him to come (114)."
Min fjerde bog var The Call of the Wild af Jack London, og den var fantastisk! Barsk, brutal til tider, sørgelig, kærlig, selv lidt humor sneg sig ind. Jeg har set en filmatisering af denne bog for et stykke tid siden, men bogen har bare det mere, og rørte mig på en helt anden måde. Den var fantastisk, og jeg kan slet ikke forstå, hvorfor jeg i alverden ikke har læst den noget før.
Efter denne bog har jeg nu brug for at læse noget helt anden og vil derfor kaste mig over en horror graphic novel af Joe Hill.

Læste bøger: 4
Antal læste sider: 473


Klokken 22:25
Jeg elsker Locke & Key serien af Joe Hill og Gabriel Rodriguez. Og volume 3 Crown of Shadows er ingen undtagelse. Skygger der bliver vakt til live har bare en uhyggefaktor over dem, der kryber lige ind under huden. Og de forskellige nøgler, der bliver ved med at dukke og som hver kan udføre deres lille trick er bare så gennemtænkt og flot udført. Den er simpelthen så fantastisk, at jeg ikke kan beskrive det nu. Jeg er en smule træt, så det kan også være derfor. Men jeg skal ikke i seng endnu, men vil derimod tage hul på min sjette bog, der bliver en eventyrgenfortælling - Charm af Sarah Pinborough.

Læste bøger: 5
Antal læste sider: 625


Klokken 01:50
Jeg var en smule træt, da jeg begyndte at læse Charm af Sarah Pinborough, men det skal jeg da love for at jeg ikke er lige nu. Charm var en helt fortryllende, eventyrlig fortælling, og jeg elsker den simpelthen. Den havde nogle rigtige gode tvist undervejs og jeg elskede karakterne. Sarah Pinborough er hurtigt blevet en af mine ynglings forfattere.
Nu vil jeg flytte læsningen ind i min seng, og påbegynde læsningen af Horrorstör. Så må vi få at se hvor længe jeg kan holde den gående.

Læste bøger: 6
Antal læste sider: 812


Klokken 07:04
Så er jeg oppe igen efter et par timers søvn. Jeg tror, jeg læste indtil kl. 3 i min seng før søvnen gjorde krav på mig. Mit læsetempo var også blevet sat gevaldigt ned, så det er kun godt det samme at jeg fik noget søvn. Men nu er jeg klar til at spise morgenmad og læse videre i Horrorstör som virker ganske lovende.

Læste bøger: 6
Antal læste sider: 847

Klokken 10:53
Så blev jeg færdig med med syvende bog, Horrorstör af Grady Hendrix. En interessant horror roman, og jeg tror ikke jeg vil se IKEA med de samme øjne, som før jeg læste denne bog.
Der er kun ca. 3 timer tilbage af Read-A-Thon, og jeg vil derfor kaste mig over hvad der nok bliver min sidste bog: The Beast Within af Serena Valentino. En eventyrgenfortællingen med Udyret fra Skønheden og Udyret.

Læste bøger: 7
Antal læste sider: 1060


Klokken 13:15
Nu har jeg vendt den sidste side i The Beast Within af Serena Valentino, En genfortælling om hvordan Prinsen blev til Udyret, og hvordan fortryllelsen blev hævet igen.
Der er knap 40 min tilbage af Read-A-Thon, og jeg tror at jeg vil læse lidt videre i Afsind af Martin Schjönning, en bog jeg begyndte før Read-A-Thon.

Læste bøger: 8
Antal læste sider: 1275


Klokken 14:20
Så har klokken rundet de 14 og Read-A-Thon er overstået for denne gang. Det har været et fantastisk læsedøgn for mit vedkomne. Jeg har sovet omkring 4 timer, og er derfor også lidt træt nu, men på en god måde.
Jeg har virkelige været heldigt med de bøger jeg havde udvalgt. De var skønne på hver deres måde. Resten af søndagen vil jeg nok bevæge mig rundt i en form for tåge, men jeg vil sætte en film på, som jeg kan slappe af til, og derefter vil jeg få sat mine bøger på plads igen. Håber at I alle havde et skønt læsedøgn. Det var hyggeligt at følge jer alle.

Læste bøger: 8
Antal læste sider: 1314


7 kommentarer:

 1. Hvor er det dog en spændende bogstak, du har udvalgt dig. 'The Fox and the Star' er sådan en smuk bog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg er rigtig glad for den i år. Er nærmest fløjet igennem dem. Ja, 'The Fox and the Star' var en rigtig sød og fortryllende bog.

   Slet
 2. Hvor er det godt gået du kunne holde dig vågen så længe! Jeg crashede fuldstændig lidt over tolv xD

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for anbefalingen (og lånet!) af Joe Hill tegneserien #1 - den er virkelig god :)

   Slet
  2. Glad for at du kunne lide den :) Jeg kan godt mærke, at jeg ikke har fået mere end 4 timers søvn nu. Føler mig lidt kvæstet.

   Slet
  3. Hehe du må hen og tage en skraber så du kan være klar til i morgen :D

   Slet
  4. Ja, det går ikke at jeg er en zombie på arbejde i morgen :)

   Slet