Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 4. oktober 2016

Dødens Terning af Kenneth Bøgh Andersen

"Filip er vendt tilbage til livet efter oplevelserne som Djævelens lærling, og minderne fra dengang sidder dybt i ham. Han savner sine venner i Helvede, men pludselig får han en mulighed for at komme derned igen. Hele underverdenen og livetselv er ramt af en katastrofe. Dødens terning er blevet stjålet, og blandt menneskene breder udødeligheden sig. Manden med leen kræver Filips hjælp. Men i Dødens kælder gør Filip en frygtelig opdagelse..."

Efter oplevelserne i Djævelens lærling er Filip atter vendt tilbage til livet og hverdagen på jorden. Men Filip er ikke længere helt den samme. Han har fået venner blandt de klassekammerater, der før ikke ville vide af ham. Men den største ændring er nok Søren, skolens store bølle, der er blevet en god ven af Filip. Filip savner dog sine venner fra Helvede og især Satina.
Men mærkelige uheld begynder at forfølge ham indtil det går galt og Filip dør for anden gang. Denne gang er det ikke Djævelen der har brug for hjælp med derimod Døden, også kaldet Mortimer. Mortimers terning, der tildeler menneskenes livsår, er blevet stjålet, og nu er op til Filip og Satina at finde tyven. Og et nyt mysterium kan dermed begynde at udfolde sig.

Ligesom Filip nyder jeg at være tilbage i Helvede, og denne gang får vi lov til at opleve nye steder af Helvede, men kommer også på besøg i Dødens hjem og omverden, som bestemt ikke er det mest hyggeligste sted man kan tage hen. Det er da også stedet, hvor Filip opdager en frygtelig sandhed om en af hans nærmeste, der både for ham til at trække sig ind i sig, men også at udfordre døden, som man bestemt ikke skal gøre uden omtanke.

Dødens Terning er ikke nær så fyldt med humor som Djævelens lærling var, eller så er den i hvert fald meget mere underspillet. Den har også et meget mere alvorligt emne, nemlig døden, som adskiller og gør den anderledes fra den første bog. Men selve Døden, Mortimer, bliver også gjort mere menneskelig i denne bog, idet han er afhængig af sin terning og tabet af den, gør at han udviser meget menneskelige følelser. Men han er stadig et væsen som man kan frygte, hvis man er dødelig, for man ved aldrig hvornår han banker på ens dør.

Selve mysterieplottet er godt fortalt og har en fin udvikling, hvor spændingen bliver øget gradvist. Filip og Satine besøger som sagt også andre dele af underverdenerne, blandt andet Skærsilden (en slags nabo til Helvede) og ikke mindst Ydergård, hvor de forbandede bor (monstre som vampyrer og lignede). Jeg kan virkelig godt lide at universet hele tiden bliver udvidet, både med nye plottråde, karakterer og ikke mindst steder. Det gør bare det så meget mere spændende at læse videre. Og så skriver Kenneth Bøgh Andersen jo bare djævelsk godt.

4/5 stjerner

Dødens Terning (Den Store Djævlekrig #2) af Kenneth Bøgh Andersen
Forlag: Høst & Søn
Udgivet: 2008 (denne udgave) / oprindelig udgivet 2007
ISBN: 9788763806145
317 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar