Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 18. oktober 2016

Ulykkernes tid af Moïra Fowley-Doyle

"Skræmmende, uhyggelig, mørk og intens - sådan er ulykkernes tid. Det er det samme hvert år. Knogler brækker, huden får rifter, sjælen får skræmmer. 
Ulykkernes tid har været en del af 17-årige Caras liv, lige så længe hun kan huske. Det er en måne med sort uheld, mystisk ulykker og tragiske begivenheder, som kaster lange skygger over hende og hendes familie. I år er ingen undtagelse.
Men noget er alligevel anderledes. En pige er forsvundet, og Cara må og skal finde hende, mens dystre familiehemmeligheder begynder at røre på sig..."
I Ulykkernes tid følger vi teenageren Cara, hendes familie bestående af mor, storesøster Alice og stedbroderen Sam, samt bedsteveninden Bea. Cara og hendes familie lider hvert år under hvad de kalder ulykkernes tid, hvor de bliver forfulgt af uheld. Dette år ser ud til at blive en af de værste for den lille familie. Men ikke nok med at ulykkernes tid hærger, så er Cara også blevet besat af at finde Elsie, en lidt mærkelig pige som er forsvundet, og som ingen rigtig kan huske eksisterer andet end Cara, Sam, Bea og Alice.

Jeg har skimmet flere anmeldelser af af Ulykkernes tid, og jeg kan se at vandene er delte når det kommer til denne bog, og det kan jeg faktisk godt forstå. Jeg gik til den denne roman, uden at vide noget som helst andet end at en familie en gang hvert år blev hjemsøgt af ulykker. Og det synes jeg lød som et meget fedt koncept. Men romanen fokuserer ikke kun på ulykkernes tid, men også på Elsies forsvinden, og jeg synes ikke altid at de to plottråde hang ordentlig sammen. Jeg var fascineret af dem begge to, og de bliver da også samlet (på en måde) til sidst, men jeg savnede et mere tydeligt fokus i løbet af handlingen.

Der var noget meget drømmeagtigt og poetisk over denne bog, som jeg vældig godt kunne lide. Den gav inspiration til at man selv kunne drømme videre på nogle af scenerne og stemningerne. Der lå et slør hen over siderne, som lidt efter lidt blev trukket til side, både for Cara og for mig.

Karakternes indbyrdes forhold til hinanden fandt jeg også ganske interessant. De taler sammen og er afhængige af hinanden, men de har utrolig mange hemmeligheder for hinanden og taler forbi hinanden, når det gælder de vigtige ting. Så Ulykkernes tid handler derfor også om hvordan karakterne kan finde hinanden igen, og ikke mindst få afdækket hemmelighederne for hinanden før de bliver knust af hemmelighederne.

Ulykkernes tid var ganske spændende læsning. Den gav mig lyst til at drømme videre, og den fyldte mig med efterårsstemning, mystik og dystre eventyr.

3,5/5 stjerner

Ulykkernes tid af Moïra Fowley-Doyle / Originaltitel: The Accident Season
Originalsprog: engelsk / læst på dansk
Forlag: Nyt Nordisk Forlag
Udgivet: 2016 (denne udgave) / oprindelig udgivet 2015
ISBN: 9788717045736
276 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar