Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 6. oktober 2016

Stalker af Michella Rasmussen

"Midt i 2.g får Julie et romantisk brev fra en hemmelig beundrer. Pigerne i klassen bliver ellevilde og lægger straks planer for at føre dem sammen. Men brevene tager en uhyggelig drejning, og det går hurtigt op for Julie at beundreren ikke bare er betaget, han er besat. Og han skyr ingen mider for at komme tæt på hende."

Stalker fortæller historien om Julie, er udadtil en ganske almindelig gymnasiepige. Hun går til fester, passer sine studier og er en glad ung kvinde. Men derhjemme følger Julie sig forbigået. Hendes forældre går mere op i Julies lillesøsters ridestævner og -træning end hvad Julie laver. Men så begynder Julie at få små søde breve fra en hemmelig beundrer. Og hun bliver glad for opmærksomheden, for brevene får også hendes forældre til at lægge mærke til hende. Og i et stykke tid er Julie glad for opmærksomheden, men så ændre det hele sig og den hemmelige beundrer sig til en stalker.

Jeg slugte Stalker på en time eller to. Den er virkelig en letlæst bog. Den måtte dog kort være 100 sider længere for min skyld, for det tror jeg kunne gøre den endnu mere intens end den var til at starte med.
Stalker er velskrevet, spændende og en ganske interessant bog. Synsvinklen i bogen skifter. så man følger skiftevis Julie og stalkeren. Og det synes jeg var rigtig godt. Det var med til at øge spændingen og gætteriet om hvem stalkeren egentlig er. Og det holder også mig som læser fanget. For jeg gætter selvfølgelig med på hvem der er stalkeren, og selv om jeg rimelig hurtig blev klar over, hvem det var ødelagde det ikke min fornøjelse med at læse den. Og det er også en af grundene til at jeg gerne ville have at bogen var længere. Jeg synes at den til tider gik lidt for hurtigt frem i handlingen. Jeg ville bare gerne have noget mere.

En anden ting jeg havde lidt udfordringer med var at jeg ikke synes at karakterne opførte sig alderssvarende. De virkede yngre end de skulle være og det irriterede mig en smule.
Julies forældre med deres fokus og opmærksomhed på kun deres yngste datter irriterede mig også. Hvis I kun kan give jeres kærlighed og opmærksomhed til et barn, så hvorfor få to? Men jeg forstår godt hvorfor forfatteren har skrevet dem sådan, for det er med til at isolere Julie, og gøre det nemmere for stalkeren at komme tæt på hende.
"Jeg ved ikke hvem han er. Eller hvorfor han har valgt mig. Men når jeg hører gulvet knirke eller fodtrin følge efter mig, fryser mit blod, og jeg glemmer at trække vejret. Jeg lukker øjnene og håber det er indbildning. Men jeg ved han altid er i nærheden."
Stalker er en velskrevet og spændingsmættet lille letlæst sag, der forstår at skabe en creepy atmosfære.

4/5 stjerner

Stalker af Michella Rasmussen
Forlag: Tellerup
Udgivet: 2016
ISBN: 9788758820101
214 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar