Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

lørdag den 29. oktober 2016

Red Queen af Victoria Aveyard

"The Reds are commoners, ruled by a Silver elite in possession of god-like superpowers. And to seventeen-year-old Mare, a Red girl from the poverty-stricken Stilts, it seems like nothing will ever change. ´
But Mare possesses a deadly power of her own. One that threatens to destroy the balance of power.
Fearful of her potential, the Silvers hide Mare in plain view, declaring her a long-lost Silver princess. Knowing that one false move will mean her death, Mare must use her new position to bring down the regime - from the inside.
Now Mare has entered a game of betrayal and lies."

Jeg havde set Red Queen på biblioteket, før den blev totalt hypet herhjemme og i udlandet. Jeg havde endda lånt den med hjem, men jeg fik den aldrig læst. Så blev den oversat og udgivet herhjemme, og det var som hypen ingen ende ville tage. Og jeg blev lidt tilbageholdene og en smule skeptisk, som jeg altid bliver for meget hypede bøger - for hvad nu hvis de ikke opfylder mine (høje) forventinger? Så hellere vente et stykke tid, så forventningerne kan falde en smule.
Men der kom et tidspunkt, hvor jeg ikke kunne vente længere, og jeg bestillede bogen hos Saxo. Den kom i en flot paperback udgave, som jeg beundrede et stykke tid før jeg endelig gav mig i kast med den. 

Red Queen er ikke en original fortælling. Den mindende mig til dels både om The Hunger Games, Divergent og Red Rising. Det er på ingen måde en dårlig sammenligning, men jeg savende dog noget mere originalitet, og at den formåede at løsrive sig mere fra de bøger, der kom før den, og gøre sig til helt sin egen. Men det er en virkelig god fortælling. Det tog nogle kapitler før jeg rigtig blev suget ind i plottet, men så tog det også fart for mig og jeg var solgt - næsten. 

Mare, vores hovedperson, opdager at hun har specielle evner, der truer ikke kun hende selv og hendes nærmeste, men hele magtstrukturen i det land hun bor i. Mare er nemlig en Red, som ligger nederst i hierarkiet, og som bliver regeret af de brutale og magtfulde Silvers. Mares krafter bliver afsløret og hun bliver viklet ind i et dødensfarligt net af magt, blod, intriger, trusler og vold. Her skal Mare lære at begå sig, men det er svært når hun ikke ved hvem hun kan stole på.

Da historien begyndte at udfolde sig kom jeg til at holde af Mare, dog blev jeg også lidt irriteret på hende til tider. Hun får flere gange at vide at hun kan ikke stole på folk, og jeg mener også at hun tænker det et par gange, men hvad gør hun i sidste ende. Hun stoler på folk! Det gør hende på en og samme tid meget menneskelig, og det adskiller hende også fra Silver'erne, da de for det meste kun stoler på deres egne overnaturlige krafter og magt. Men det gør hende også et bytte eller offer. Jeg havde håbet hun ville være lidt mere skeptisk over for de folk, der forsøger at komme tæt ind på livet af hende, og ikke mindst se igennem deres rankespil.

Red Queen er en spændende begyndelse på en ny dystopisk fantasy serie, og jeg glæder mig til at læse videre i serien. Jeg holdt meget af intrigerne, de overnaturlige krafter og ikke mindst at gætte på hvem der var "de onde" og hvem der var "de gode", for det kunne man ikke altid gætte ud fra blodfarve alene...


4,5/5 stjerner

Red Queen (Red Queen #1) af Victoria Aveyard
Forlag: Orion
Udgivet: 2015
ISBN: 9781409150725
383 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar