Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

lørdag den 8. oktober 2016

The Autumn Reading Tag

Efteråret har gjort sit indtog. Dagene bliver kortere og koldere. Træerne skifter stille og roligt deres løv...
Jeg elsker de friske efterårsmorgener, og de mørke eftermiddage og aftner, som jeg nyder i selskab med en god bog.
Jeg så dette tag hos Simone, og jeg fik lyst til at give mig i kast med mit første tag. Og dette passer jo perfekt til lejligheden.

1. Er der nogen bøger, du planlægger at læse i løbet af efteråret?
Jeg er god til at planlægge hvilke bøger jeg gerne vil læse, men ikke altid særlig god til at så få dem læst. Jeg plejer bare at stå foran bogreolerne, indtil en bog skriger LÆS MIG!
Men jeg har forsøgt at udvælge 5 bøger som jeg gerne vil læse i efteråret.
 • Jane Eyre af Charlotte Bront
 • The Haunting of Hill House af Shirley Jackson
 • Cinder af Marissa Meyer
 • Beauty af Sarah Pinborough
 • A Court of Mist and Fury af Sarah J. Maas
Det lader til jeg har et eventyr/fantasy tema kørende, men det passer godt til efteråret (eller hele året rundt efter min mening). Jeg har ikke læst Jane Eyre før, men har en følelse af at den passer godt til de mørke aftner i stearinlysets skær. The Haunting of Hill House vil jeg´gerne læse når vi kommer lidt tættere på Halloween, for der tror jeg den passer godt ind.

2. September bringer minder om skolestart: Hvilken bog kunne du bedst lide at studere? Og hvad var henholdsvis dit favorit fag og dit mindst elskede fag i skolen?
Jeg læste mange bøger i skolen, både bøger på pensum og udenfor pensum. Jeg holdt især af de uhyggelige historier som vi oftest læste i novelleform.
Mine favorit fag i skolen var dansk, engelsk, biologi og kemi. Det fag jeg brød mig mindst om var nok tysk. Da jeg først skulle til at have tysk, havde jeg en lærer der bare ikke var særlig god til at lære fra sig, og det dræbte lidt min lyst efter et stykke tid.

3. Oktober betyder Halloween: Kan du lide uhyggelige bøger og film? Hvis ja, hvilke er så nogle af dine favoritter?
Jeg elsker uhyggelige bøger og film! Jeg kan bare ikke få nok af hverken det ene eller det andet. Jeg kan liste mange bøger som jeg synes er uhyggelige, men hvis jeg bare skal nævne et par stykker må det blive Steen Langstrups Plantage trilogi, A. Silvestris Kærlighedsfrugt, Stephen Kings The Shining... - jeg tror, jeg laver et selvstændigt indlæg om det, når lejligheden byder sig ;)
Blandt film kanjeg nævne The Cabin in the Woods, Scream filmene og American Horror Story (har dog kun set de første 3 sæsoner).

4. Til november er det tid til bålaftener og fyrværkeri. Hvad er den mest spændende bog, du har læst, som virkelig holdt dig fanget?
Laurell K. Hamiltons serie om Anita Blake, har givet mig mange søvnlæse nætter, fordi jeg hele tiden bare lige skulle læse et kapitel mere og så et til, og et til. Lige pludselig var den sidste side vendt, og det var blevet morgen. Jeg skal i gang med at læse serien igen, men det må blive i weekenderne, når arbejdet ikke kalder.

5. Hvilken bog er din yndlings cosy comfort læsning?
Tamora Pierces bøger, De vækker barndomsminder og så er det bare en ren fryd at læse om fiktive kvindelige helte, jeg så op til, da jeg var barn (og faktisk stadig gør).

6. Hvilken varme drik er din yndlings, når du er fordybet i en god bog?
Det er varm kakao. Jeg forsøger at lære mig selv at drikke te, men jeg har endnu ikke helt vænnet mig til smagen. Og jeg kommer aldrig til at drikke kaffe, selvom det dufter godt - for det meste.

7. Har du nogen planer i løbet af de næste par måneder, du ser frem til?
Jeg har to Read-A-Thons jeg skal deltage i. Et er via mit arbejde, hvor vi afholder et læsemarathon for børn og unge i efterårsferien. Det andet Read-A-Thon er Deweys 24 Hour Read-A-Thon som jeg glæder mig utrolig meget til. Jeg skal også afholde et par bogcafeer på mit arbejde, og det håber jeg bliver rigtig spændende. Jeg elsker i hvert fald at dele min læseglæde og ikke mindst gode bøger med andre. Og så er der jo Bogforum. Jeg var med sidste år, og jeg håber det bliver mindst lige så godt som sidste gang.
Det var mine store planer for efteråret, men blandt de lidt mindre, men mindst lige så vigtige, stiler jeg efter at nyde de mørke aftner med nogle gode bøger, og få gået nogle gode ture, når vejret er til det.Jeg er ikke selv blevet tagget, og vil derfor heller ikke tagge nogle selv, men leg med hvis du har lyst.

2 kommentarer:

 1. Sikke et fint tag :) Måske jeg låner det en dag :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Jeg vil glæde mig til at læse dine svar :)

   Slet