Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

lørdag den 3. december 2016

Julelæsning #2

Nu hvor kalderen siger december er der jo lige pludselige ikke så længe til jul og juleaften. Men ventetiden skal udover julegaveshopping, julebagning og julepyntning bruges på at læse julehistorier. At læse decideret julebøger er ikke noget jeg rigtig har gjort før. Jeg har læst bøger, hvor julen har haft en større eller mindre betydning, men jeg har aldrig sat system i min julelæsning eller udvalgt julebøger, jeg vil læse i julemånenden. Men i år vil jeg prøve noget nyt, og jeg har derfor fundet 8 julebøger frem, som jeg gerne vil nå at læse inden julen er ovre for denne gang.
  • Christmas at Thompson Hall & Other Christmas Stories af Anthony Trollope. Denne bog indeholder 5 forskellige julefortællinger, og hvor jeg med vilje ikke har sat mig ind i deres handlinger for ikke at spoile mig selv.
  • A Merry Christmas & Other Christmas Stories af Louisa May Alcott. Igen en novellesamling, denne gang med 7 noveller. Denne bog passer godt sammen med mit ønske om at genlæse Little Women af samme forfatter i løbet af vinteren. 
  • A Christmas Carol af Charles Dickens. Jeg har læst denne bog en gang før og har set et utal af filmatiseringer af historien, så jeg kender historien, men den hører jo julen til så en genlæsning er på sin rette plads. 
  • The Night Before Christmas af Nikolai Gogol. Denne bog har også lagt inspiration til en del film og operaer. Men jeg har aldrig læst historien før, og da den ikke er særlig lang passer den jo fint til en adventssøndag.
  • The Nutcracker af E. T. A. Hoffmann. Også en fortælling der er blevet filmatiseret flere gange, men igen hvor jeg ikke har læst den originale historie.
  • My True Love Gave To Me. En novellesamling med 12 julenoveller af 12 forskellige forfattere. Nogle forfattere har jeg læst før, mens andre vil jeg læse for første gang. (Titlen får mig altid til at tænke på sangen "The Twelve Days of Christmas").
  • A Christmas Carol and Other Christmas Writings af Charles Dickens. Jeg springer over A Christmas Carol, der jeg læser den i en anden udgave. Men jeg er ret interesseret i Dickens' andre juleskriveri, så dem vil jeg gerne tage et kig på.
  • Christmas Poems. Den sidste bog jeg har på min liste er denne lille digtsamling om forskellige aspekter ved jul. Jeg tror, jeg vil læse nogle digte i den hver dag indtil juleaften.
Det var min lille liste over julelæsning. Har du planlagt noget særligt du ønsker at læse i løbet af december?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar