Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 6. december 2016

Vejen til Panteon af Boris Hansen

"I en nær fremtid er verden blevet en anden. Samfundets svageste sendes til Zonen hvor de lever en trist tilværelse blandt grå betonblokke. Zonen er det eneste hjem Lucas nogensinde har kendt. Men da hans bedste ven, Cassandra, pludselig forsvinder, vælger han at tage ud for at finde hende. Hans eneste ledetråd er de kryptiske noter hun skrev før hun to afsted: Juvelen. Brylluppet. Husk på tallet tolv!
Inden længe opdager Lucas at Cassandra er draget ud på en lang rejse til en fremmed verden der ikke burde eksistere. En verden fyldt med begravede hemmeligheder og ældgamle sammensværgelser. En verden hvor Panteons guder strides og Empyrias engle forsøger at forhindre en altomfattende krig. Lucas er ligeglad med guder og engle. Han vil bare have Cassandra tilbage. Men rejsen i hendes fodspor fører ind i et spind af mysterier og løgne..."
Der sker meget på det danske fantasy marked for tiden. Der kommer rigtig mange spændende titler af danske forfattere, og der bliver også oversat en hel masse. Og jeg elsker det. Jeg ved ikke hvordan Vejen til Panteon fangede min opmærksomhed. Jeg havde selvfølelig set den flere steder på de sociale medier, men jeg har med vilje ikke sat mig ind i dens handling - jeg tror ikke engang at jeg læste bagsideteksten - så jeg gik ind til bogen med at vide mindst muligt om den. Og fortællingen udfoldede sig, og den tog mig med storm. Jeg læste den på ingen tid - eller sådan føltes det i hvertfald.

Vi følger en gruppe unge mennesker med Lucas i spidsen i et område der bliver kaldt Zonen. Her bor alle dem der ikke kan klare sig selv, børn og gamle, under opsyn af de blå mænd. Lucas og hans venner venter utålmodigt på at de bliver gamle nok til at komme væk fra Zonen og ind til Storbyen. Men Cassandra, en pige der altid har været anderledes, har andre planer. Hun forsvinder fra Zonen og Lucas bliver opfyldt af det eneste ønske at finde hende igen. De finde en skjult portal til en anden verden, samt noter som Cassandra har skrevet. Theodor og Ron tager med mens Mehmet og Julia bliver tilbage i Zonen. Lucas, Theodor og Ron kommer til en verden, hvor guder hersker og engle forsøger at holde orden. Der er lagt op til et spændende eventyr.

Jeg fandt vennegruppen meget interessant og sammensat. Lucas er ikke interesseret i at redde den anden verden, hans eneste mål er at finde Cassandra. Om de bliver mere rodet ind i den anden verdens problemer i de næste bøger i serien finder vi ud af. Men jeg kunne godt lide at drengenes fokus i første bog var på at finde Cassandra og ikke guderne og englene. Jeg havde dog svært ved at fastlægge deres alder. Vi får oplyst at de er 16 år, men jeg var flere gange nødt til at gå tilbage og tjekke, for jeg synes ikke altid at de opførte sig som 16 årige. Det er en lille ting, men den irriterede  mig fra tid til anden.
Jeg holdt også meget af de to engle Saida og Mardelus, især Mardelus. Han var simpelthen herlig.
Jeg glæder mig til at finde ud af hvad der sker med dem i de efterfølgende bind.

Verdensopbygningen var også ganske spændende. Der var ikke en verden jeg fandt mere interessant end den anden. Tværtimod vil jeg gerne vide endnu mere om begge.
Jeg elskede også alle referencerne som Boris Hansen fik flettet ind i historien. Alt fra Lovecraft til Narnia til Harry Potter blev nævnt og mit fangirl hjerte elskede det. Det tilførte lige det ekstra til historien for mig.

Vejen til Panteon er en spændende og medrivende start på en ny serie, der blander fantasy og science fiction med mytologi og humor. Den er virkelig underholdende og anbefalingsværdig.
Jeg gav oprindeligt denne bog 3,5 stjerner efter endt læsning, men som jeg har tænkt over sagerne har den sneget sig op på 4 stjerner.

3,5-4/5 stjerner

Vejen til Panteon (Panteon-sagaen #1) af Boris Hansen
Forlag: Tellerup
Udgivet: 2016
ISBN: 9788758821856
428 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar