Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 8. august 2017

Nidstangen af Åsa Larsson & Ingela Korsell


"Der sker mærkelige ting i den lille by Mariefred. Overnaturlige væsner vækkes til live. Brødrene Alrik og Viggo bliver udvalgt til at beskytte det hemmelige bibliotek under kirken. De gamle vogtere mener, at brødrene er for unge – så de arrangerer en højst usædvanlig prøve, hvor Alrik og Viggo skal være både modige og tænke hurtigt, hvis de vil overleve. Og oven i det hele er der krig i skolegården, hvor Simon og hans slæng tror, de skal bestemme det hele..."

Nidstangen er først bog i en serie på 10 bøger kaldet PAX, og hvis resten af bøgerne holder barren ligeså højt som Nidstangen eller højere, ja så er der lagt op til en virkelig fed serie.
Vi følger de to brødre Alrik og Viggo, og de har ikke altid haft det nemt. Nu har de fået en ny chance hos plejeforældrene Laylah og Anders, men de får ikke en let start, for i skolen lurer Simon og der begynder at ske mystiske ting rundt om i byen.

Nidstangen slår benene væk under mig på den bedst tænkelige måde. Skrivestilen er let og fængende. Historien er et rigtig godt tempo og handlingen er virkelig spændende. Dette gjorde at jeg læste den på nærmest ingen tid. Jeg havde forventet hyggelig let læsning, og det fik jeg skam også, men jeg fik også mere end det. Jeg fik starten på en ny spændende serie om brødrekærlighed, fantasy, og mytolog, tilsat en god potion humor.
Nidstangen er også illustreret med sort/hvide illustrationer af Henrik Jonsson. De er sat op som en tegneserieside og de understøtter ganske fint fortællingen samtidig med de medbringer noget ekstra.

De to brødres forhold er meget troværdig, og man får følelsen af at de har været igennem en del sammen. Der bliver også hintet til deres fortid flere gange i løbet af historien. Alrik og Viggo er vidt forskellige, og de giver derved hinanden et rigtig godt modspil. Vi bliver også introduceret til andre personer, som spiller en større eller mindre rolle i handlingen.
Og så er der et hemmeligt bibliotek! Jeg elsker når der er biblioteker med i bøger, hvad enten de er hemmelige eller ej.

Nidstangen er velskrevet, sjov og spændende. Jeg vil helt klart anbefale den, hvis man lige har brug for et afbræk fra hverdagen. Den egner sig også rigtig godt til et kortere readathon, fordi den er så hurtigt læst. Jeg glæder mig i hvert fald til at læse videre i serien. Jeg er sikker på at det bliver underholdende.


4/5 stjerner

Titel: Nidstangen / Originaltitel: Nidstången
Forfatter: Åsa Larsson & Ingela Korsell / Illustrationer: Henrik Jonsson
Serie: Pax #1
Originalsprog: svensk / læst på dansk
Forlag: Alvilda
Udgivet: 15. september 2015 (denne udgave) / oprindelig udgivet 2014
ISBN: 9788771058246
Sideantal: 162

Ingen kommentarer:

Send en kommentar