Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

lørdag den 5. august 2017

Når mørket kommer af Patrick Leis

"Hvis hun ellers var blevet spurgt, ville Mia selvfølgelig hellere have været til fest, end at blive tvangsindlagt til en belærende weekendtur med sine forældre. Men der var ingen der spurgte og nu sidder hun så i en norsk skov og venter på en dødsyg måneformørkelse.
Men når mørket falder på, dukker nattens børn frem bag træer og buske...
Og hvem har dog bildt jer ind at alfer er søde?!"[Bogen er min egen]

Mia er med sine forældre og lillebroren Mikkel taget til Norge, fordi faren gerne vil se måneformørkelsen. Mia er meget utilfreds, fordi hun hellere vil være derhjemme, hvor der er fest på skolen. Men den lille familie er kommet afsted, og Mias far er opsat på at de får en god lille ferie, og at han får det optimale ud af måneformørkelsen. Desværre ånder alt ikke fred i den norske skov, derimod vandrer en mærkelig eneboer rundt, og samtidig møder Mia en smuk ung mand i skovkanten.

Jeg har læst Når mørket kommer flere gange. Det er en bog jeg læser på næsten ingen tid, dels fordi den ikke er særlig lang (og fordi den er fyldt med billeder/illustrationer) og dels fordi det helt klart er handlingen, der skaber fremdriften i bogen. Der er ikke den store karakterudvikling eller noget i den stil, og det er som sådan også helt okay. Jeg læser den for dens stemning, for man føler virkelig at man befinder sig i en dyb mørk skov, og at der er noget der lurer i skovbrynet, der bare venter på dens chance for at lokke én på afveje.

Patrick Leis plejer at efterlade små spor og hints til tidligere bøger han har skrevet. Og det er også tilfældet med Når mørket kommer. Jeg synes altid det er sjovt når en forfatter gør det. Og der går lidt sport i at finde dem. Og her gør det heldigvis ikke noget, hvis man ikke har læst andre af Leis' bøger.

Når mørket kommer er et fint miks af fantasy og uhygge. Den er bestemt ikke den mest uhyggelige bog jeg har læst, men den er ganske stemningsfuld med gode illustrationer, der understøtter historien og atmosfæren. Alt i alt en fin, hurtiglæst sag, som man helt sikker skal læse i en skov mens mørket falder på.3/5 stjerner

Titel: Når mørket kommer
Forfatter: Patrick Leis
Serie: -
Originalsprog: dansk
Forlag: Facet
Udgivet: 2007
ISBN: 9788791718588
Sideantal: 160

Ingen kommentarer:

Send en kommentar