Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 27. februar 2020

The Hazel Wood af Melissa Albert

"Alice has spent most of her life on the road, always one step ahead of the strange bad luck biting at her heels. But when Alice's grandmother, the reclusive author of a book of pitch-dark fairy tales, dies alone on her isolate estate - the Hazel Wood - Alice discovers how bad her luck can really get.
Her own mother is stolen away - by a figure who claims to come from the supernatural world where the fairy tales are set. Alice's only clue is the message left behind: STAY AWAY FROM THE HAZEL WOOD.
To rescue her mother, Alice must venture first to the Hazel Wood, then into the world where her grandmother's tales began..."


Jeg læste The Hazel Wood for første gang sidste år, og jeg synes den var en udemærket læseoplevelse, men ikke en jeg faldt i svime over, for der var nogle ting ved den, som irriterede mig. I år er bog to, The Night Country, udkommet (jeg havde bildt mig selv ind at det var en standalone), og jeg fik derfor lyst til at genlæse The Hazel Wood, for at se om jeg ville læse videre i serien. Der var alligevel et eller andet, der havde fanget min opmærksom, og jeg er bare vild med mørke eventyrfortællinger, og det må man sige at The Hazel Wood er.

Vores hovedperson er 17 årige Alice, der lever et omflakkende liv sammen med sin mor, Ella. Den lille familie har hele Alices liv været forfulgt af uheld, der har gjort at de ikke kan bliver på det samme sted særlig længe af gangen, før det går galt, og de må flygte igen. Alices mormor er den berømte og berygtede Althea Proserpine, der har skrevet en bog om uhyggelige eventyr fra the Hinterland. En dag modtager Ella et brev om at Althea er død, og hun føler, at nu må alle de uforklarlige ulykker være et overstået kapitel. Det viser sig at være forkert, og Ella bliver bortført af ukendte mennesker, der har tilknytning til Althea og the Hazel Wood. Alice drager derfor ud for at finde sin mor sammen med Ellery Finch, som er lidt af en ekspert, når det kommer til eventyr.

Første gang jeg læste The Hazel Wood, synes jeg den første halvdel af bogen var lidt for langtrukken, der gik simpelthen for lang tid før vi kom til the Hazel Wood. Men det synes jeg ikke denne gang. Jeg kunne godt lide det opklaringsarbejde som Alice og Finch skulle igennem. Det gav en god balance til anden halvdel af historien, hvor vi går full blown crazy eventyrland.
Det var også et studie i Alice som hovedperson. Hele sit liv har den vigtigste person for Alice været Ella. Ella har været den, der har hjulpet Alice igennem de vredesudbrud hun har, og Ella har ikke hadet den vrede, som Alice bærer rundt på, men tværtimod elsket hende for den. Alice er ikke vant til at have venner, men da hun involvere Finch, begynder det så småt at ændre sig, og hun bliver nærmest afhængig af hans selskab, selvom hun ikke er helt vild med det til tider. Alice er ikke nødvendigvis den mest sympatiske karakter, og hun udsætter nogle gange sig selv og andre for fare, fordi hun ikke altid kan styre sit voldsomme temperament. Hun er en barsk karakter, men har også en mere følsom og eftertænksom side, som dog hun gemmer godt væk det meste af tiden.

En af de ting jeg især elskede ved The Hazel Wood, er at vi også får fortalt nogle af de eventyr som Althea har nedskrevet. De er uhyggelige, grumme, skræmmende, blodige og mystiske. Præcis sådan som jeg elsker de fleste af mine eventyr. Jeg ville gerne have endnu flere af dem, for de var virkelig gode og var med til at give Alices eventyr en større dybde. Jeg kunne også rigtig godt lide at det hele heller ikke kun var delt op i sort/hvid. Nogle gange kan monsteret i eventyret godt være helten, og den smukke prinsesse kan være monsteret. Jeg synes det er fedt, når en forfatter vender forestillingerne om godt vs. ondt på hovedet og giver os noget helt tredje.

Melissa Alberst sprog er virkelig fortryllende, og der skal læse mellem linjerne flere gange. Det er med til at skabe en fortælling i flere lag, som kræver noget af sin læser. Det er ikke alle spørgsmål man får svar på, men det er helt okay, for det er med til at bevare den dystre og mystiske stemning som gennemsyrer hele bogen.

Da jeg startede min genlæsning af The Hazel Wood var jeg i tvivl om, jeg skulle læse The Night Country, men nu er jeg slet ikke i tvivl. Jeg er så klar til endnu et dyster og skræmmende eventyr med Alice. 
Jeg vil anbefale The Hazel Wood til alle, der elsker en anderledes, dystre og gysende eventyrfortælling.


4/5 stjerner

Titel: The Hazel Wood
Forfatter: Melissa Albert
Serie: The Hazel Wood #1
Sprog: engelsk
Forlag: Penguin Books
Udgivet: 30. januar 2018
ISBN: 9780241347805
Sideantal: 355

4 kommentarer:

  1. Det er sjovt, jeg kunne bedst lide første halvdel af Hazel Wood, men mistede interessen, da de rent faktisk kom til Hazel Wood :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Ej, hvor sjovt :D
      Har du læst efterfølgeren?

      Slet
    2. Nej, venter til jeg har læst nogle anmeldelser før jeg beslutter mig for, om jeg vil læse videre ...

      Slet