Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 13. april 2021

The Female of the Species af Mindy McGinnis

"Alex Craft knows how to kill someone. And she doesn’t feel bad about it.

Three years ago, when her older sister, Anna, was murdered and the killer walked free, Alex uncaged the language she knows best—the language of violence. While her own crime goes unpunished, Alex knows she can’t be trusted among other people. Not with Jack, the star athlete who wants to really know her but still feels guilty over the role he played the night Anna’s body was discovered. And not with Peekay, the preacher’s kid with a defiant streak who befriends Alex while they volunteer at an animal shelter. Not anyone.

As their senior year unfolds, Alex’s darker nature breaks out, setting these three teens on a collision course that will change their lives forever."


The Female of the Species af Mindy McGinnis er en roman, som jeg har set anbefalet på Instagram flere gange i år. Desuden var der også noget ved titlen, der fangede min interesse. Jeg lånte den derfor på biblioteket, og satte mig til at læse den i min påskeferie. Og jeg var hooked fra første kapitel.

Vi følger tre personer: Alex, Peekay og Jack, som skiftes til at være fortæller. Alex' storesøster blev voldtaget og myrdet for tre år siden, og morderen slap afsted med det. Eller det gjorde han ikke helt, for Alex tog sagen i sine egne hænder, og hun viser ingen tegn på fortrydelse. Hun ved også at med hendes indre mørke og tendenser til vold ikke burde være tæt på andre.
Peekay er præstedatter, elsker at feste og er både vred og ked af at hendes kæreste har droppet hende for en anden. Peekay og Alex bliver langsomt veninder, og det kommer til at ændre dem begge.
Jack holder også af at feste, elsker sex og har et stort ønske om at forlade den lille soveby efter high school, så han ikke gror fast som så mange andre. Han bliver også mere og mere fascineret af Alex, og det er igen en relation, der kommer til at ændre alting. 

Jeg elsker Alex. Hun er en kompleks person, som helt klart befinder sig på gråskalaen, når det kommer til moral. Hun er voldelig og en morder, men hun er også utrolig beskyttende og siger fra overfor misogyni og voldtægtskultur.
Peekay er også en interessant karakter, og den udvikling hun går igennem er veludført og troværdig. 
Jack er en person, som jeg ikke var helt så glad for i starten, men som blev bedre hen ad vejen. Jeg var måske ikke altid hel vild med nogle af de valg han foretog og nogle af de tanker han tænkte. Lad os bare sige at det ikke altid var hovedet han brugte til at tænke med. Men ligesom Alex og Peekay er han en kompleks person, og utrolig interessant at læse om, også selvom jeg ikke altid er på samme side som ham. 

The Female of the Species er en meget barsk young adult roman, der tager fat i emner som voldtægtskultur, selvtægt og misogyni. Det er ikke altid let at læse om, men det er nogle utrolig vigtige emner. Den er virkelig hjerteskærende til tider, og slutningen var OMG og fik mig til at græde (selvom jeg havde gættet den på forhånd). Der var en enkel ting ved slutningens klimaks, som jeg fandt lidt for utroværdig, men det er også det eneste minus jeg har at sige om romanen.

The Female of the Species er efter min mening en meget vigtig og relevant bog. Den er yderst velskrevet og karakterne og historien er fantastisk. Det er en bog, som alle burde læse, så det er bare at komme i gang. 

__________

4,5/5 stjerner

Titel: The Female of the Species
Forfatter: Mindy McGinnis
Serie: -
Sprog: engelsk
Forlag: Katherine Tegen Books
Udgivet: 20. september 2016
ISBN: 9780062320896
Sideantal: 352

Ingen kommentarer:

Send en kommentar