Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 20. april 2021

Tre af A. Silvestri

"For over 20 år siden var Emmanuel Dunkeltier på alles læber. Horrorprofeten. Rædslernes fyrste. Ondskabsfuldhedens atlet. Så forsvandt han og efterlod kun sit manifest: verden er rædsel.
Nu vil det manifest diktere et døgn for tre forfattere. Ina, Sander og Thorvald er blevet inviteret til et mystisk rendezvous, hvor de får stillet en opgave. Mens København sner til i en storm, skal de skrive hver deres fortælling, for at bevise hvem der bedst forstår, at verden er rædsel. Vinderen får retten og rådighed over Dunkeltiers bo.
Men i takt med at fortællingerne kommer til live, gryer det for Ina, Sander og Thorvald, at én ting er at vinde. Noget helt andet er at fortælle den bedste historie."


Jeg vidste ikke rigtig hvad jeg gik ind til, da jeg satte mig ned for at læse Tre af A. Silvestri. Jeg vidste kun at genren var horror, at de var skrevet af en forfatter, som jeg har læst rigtig meget af, og at formatet lignede noveller. Det var sådan set det. Det viste sig at være tre meget forskellige noveller, der illustrerer nogle af de forskellige ting, som horrorgenren kan.

Emmanuel Dunkeltier blev betegnet som den største horrorforfatter nogensinde. Men en dag forsvandt han pludselig sporløst. 20 år efter bliver tre horrorforfattere, Ina, Sander og Thorvald inviteret til Dunkeltiers dødsleje. Dunkeltier giver dem en konkurrence, hvor de i løbet af én nat skal skrive en fortælling, der beskriver Verden er rædsel, som er en del af Det Dunkeltierske Manifest. Vinderen arver Dunkeltiers ideer og bliver ligeledes hans efterfølger. Præmien giver de tre forfattere blod på tanden, og resultatet bliver tre overraskende og rædselsvækkende fortællinger.

De trefortællinger er Catwalk, Abstraktion af Ingemann og Stegt flæsk, og ligesom de tre forfattere er fortællinger vidt forskellige og afspejler hver deres litteratursyn indenfor horrorgenren. Min favorit er helt klart Stegt flæsk, men jeg synes, at de alle tre kan noget, og jeg skal helt sikkert læse dem igen på et tidspunkt. Rammefortællingen er også virkelig spændende, og slutningen overraskede mig fuldstændig. Den havde jeg ikke lige set komme, og jeg var da også nødt til at læse den en gang til, for at være sikker på, at jeg havde fået alt med. 

Tre er utrolig velskrevet og meget vellykket. Den formåede som sagt både at overraske mig, give mig kvalme og få mig til at gyse. Da novellerne eller fortællinger er meget forskellige er der også lidt for enhver smag, hvad enten man er til de mere tankevækkende gys eller til dem der får det til at risle ned af nakken. 

Jeg vil anbefale Tre til alle der kan lide et godt gys.


4/5 stjerner

Titel: Tre
Forfatter: A. Silvestri
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Forlaget Kandor
Udgivet: 27. marts 2020
ISBN: 9788771716511
Sideantal: 205

Ingen kommentarer:

Send en kommentar