Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 20. december 2021

Fødselsdagsønsket, der blev stjålet af Sophie Souid

"Hvordan får man sit inderste ønske opfyldt? Hjælper det at finde en firkløver? Eller at en due klatter på en? Er en ønskebrønd en mulighed?

Charlie ønsker sig hverken rulleskøjter eller sjippetov til sin fødselsdag. Hun ønsker sig heller ikke legetøj eller alt muligt andet. Hun ønsker sig kun noget, som slet ikke kan pakkes ind. Men hvordan får man et ønske opfyldt, når ens familie ikke ønsker sig det samme?"


[Bogen er et anmeldereksemplar fra Gads Børnebøger]

Charlie har 7-års fødselsdag, og hun har et eneste ønske. Det er ikke noget, der kan pakkes ind i gavepapir og sløjfer. Men det er noget, der kan ændre hendes liv. Men fætter Carl stjæler hendes ønske ved at puste lysene ud på lagkagen. Så nu må Charlie på jagt efter noget held, så hun kan få opfyldt sit ønske, men det er desværre ikke helt nemt at få fat i det, selvom hun gør et meget dedikeret forsøg. 

Fødselsdagsønsket, der blev stjålet er en højtlæsningsbog for børn. Det er også en vigtig bog, da den giver et indblik ind i, hvordan en skilsmisse kan påvirke en familie. Charlie går med disse store følelser, som hun ikke kan dele med andre, men som kommer til udtryk i hendes jagt efter held og samtaler med fremmede mennesker. Hun ønsker nemlig at forældrene finder sammen igen, at hendes far flytter hjem til dem, og at de bliver en familie igen. Hun er til at starte med fuldstændig besat af ønsket, men lige så stille og roligt, begynder hun at acceptere den nye virkelighed. Via Charlie kommer vi hele følelsesregistreret rundt, og det er let at relatere sig til hende. Bogen byder på rige muligheder for børnefamilier at tale om de svære følelser, der kan opstå, når forældre går fra hinanden.  

Sophie Souid har skrevet flere børnebøger efterhånden, og Fødselsdagsønsket, der blev stjålet er endnu en velskrevet læseoplevelse. Kapitlerne er korte, og historien er god, og sproget er holdt i en humoristisk undertone flere steder. Det giver en rigtig fin balance til skilsmissetemaet og de svære følelser, der dukker op i kølvandet. 
Anne Louise Laugesen står bag bogens illustrationer, som er rigtig flotte og farverige. De passer rigtig godt til Sophie Souids ord, historien og karakterne.

Fødselsdagsønsket, der blev stjålet er en rørende fortælling, som jeg varmt vil anbefale.


4/5 stjerner

Titel: Fødselsdagsønsket, der blev stjålet 
Forfatter: Sophie Souid // Illustrator: Anne Louise Laugesen
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Gads Børnebøger
Udgivet: 23. september 2021
ISBN: 9788762737150
Sideantal: 94

Ingen kommentarer:

Send en kommentar