Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

fredag den 17. december 2021

Tørke af Eva Munk

"Pelle går i 9. klasse og drømmer om at blive antropolog. Se verden udfolde sig. Mærke den under sine egne fødder. Hjælpe til, hvor han kan. Gøre en forskel.
En dag danner han @grønklode, som er en klimagruppe for unge i lokalområdet. Her møder han A.K., Robert, Tobias og Mark, der alle kæmper for en bæredygtig verden.
Men i en lille by er der ikke altid plads til store ambitioner. Og vil der overhovedet stadig være en fremtid at glæde sig til, hvis jordens tilstand fortsætter i den kritiske retning, som den allerede er på vej imod?"


[Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget]

Stormflod

Tørke er efterfølgeren til Stormflod, og denne gang følger vi Pelle. En dag starter Pelle @grønklode op, som er en Instagramprofil, der har fokus på klima og klimakamp. En af følgerne ,A.K., opfordrer han til at starte en forening op for unge i lokalområdet, som kæmper for klimaet. Det gør han, og det bliver starten for noget helt nyt for Pelle, hvor han aktivt kæmper for klimaet sammen med hans nye venner, og hvor en spirende forelskelse begynder at slå rod.

Pelle er en virkelig helstøbt person, og en jeg rigtig gerne ville møde i virkeligheden. Han er sød, betænksom, sympatisk, målrettet og hjælpsom. Han er ikke bange for at være sig selv, og stå ved det, han tror på. Og han opfordre andre til at gøre det samme. I starten virker han en kende ensom, men da han starter @grønklode, og medlemmer begynder at dukke op, får han venner, som brænder for den samme sag, som han. Han virker lidt melankolsk til tider, især når tingene bliver overvældende, men det er jo meget naturligt, når man står over noget så stort som klimaproblemerne. Romanen sætter igennem Pelle nogle rigtige gode tanker på klimaangst, som nok de fleste kan genkende, men der er heldigvis også plads til optimisme og håb.
Jeg kan rigtig godt lide Pelle og Tennas forhold. De har en rigtig god kemi, og de er bare rigtig søde sammen. Jeg kan også rigtig godt lide den pingpong, der er mellem de forskellige medlemmer af @grønklode. De er en herlig flok sammen. Til sidste bliver jeg også nødt til at fremhæve Pelles mor. Hun er simpelthen en skøn mor på mange måder.

Pelle er fra starten meget optaget af klimaet, og det er en rød tråd igennem det meste af bogen. Jeg savnede måske lige lidt mere viden om, hvorfor han lige netop valgte at starte en klimaprofil op på Instagram. Det kunne have været rart med noget mere baggrundsviden på det punkt.

Foruden klima og miljø har romanen også fokus på identitet, ensomhed, venskab, familie og forelskelse. Det hele bliver fortalt på en yderst troværdig og realistisk måde. Romanen er velskrevet, kapitlerne er korte, og flowet i fortællingen er virkelig god. 

Tørke er en rigtig god bog til tweens, som går op i klimaet. Det er en bog, som man sluger på ingen tid, men som bliver siddende i én efter sidste side er vendt. Den får en stor anbefaling herfra.


4/5 stjerner

Titel: Tørke
Forfatter: Eva Munk
Serie: Grøn Klode #2
Sprog: dansk
Forlag: Forlaget Klippe
Udgivet: 6. november 2021
ISBN: 9788797302637
Sideantal: 224

Ingen kommentarer:

Send en kommentar