Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

onsdag den 15. december 2021

En monstervild ide & En blodig weekend af Thomas Brunstrøm & Sophie Souid

"Tvillingerne Hans og Grete (nej, ikke dem fra eventyret) skal være alene hjemme, mens deres forældre er på ferie. De skal se masser af Netflix og være på YouTube, købe pizzaer og gøre præcis, hvad de har lyst til. Eller det tror de i hvert fald, men så rammer sandheden dem: De får en lang liste med pligter, deres mærkelige bedstefar kommer for at passe dem, forældrene har fyldt køleskabet med MEGET sund mad og værst af alt: Der er slukket for internettet!
Hans og Grete er nødt til at lægge en plan, som kan redde ugen. En plan, som involverer naboens wi-fi, alle deres lommepenge og en robot. Men intet går som planlagt. Slet intet."


[Bøgerne er anmeldereksemplarer fra Carlsen]

Thomas Brunstrøm og Sophie Souid har slået sig sammen og skrevet en ny serie for børn, hvoraf de første to bøger, En monstervild ide og En blodig weekend er udkommet.
Thomas Brunstrøm er kendt for Sallys far bøgerne, mens Sophie Souid har skrevet serien Alf & Bjørn redder verden, som jeg har anmeldt her, her og her

To på ti som den nye serie hedder, handler om de to tvillinger Hans og Grete på ti år. De er ikke Hans og Grete fra eventyret, men derimod fra Buddinge (det er meget vigtigt at lave denne adskillelse). 
I En monstervild ide skal Hans og Gretes mor og far på kæresteferie, og Hans og Grete regner med at de kan slappe af hele ugen.. Men virkeligheden ser dog helt anderledes ud, for moren har lavet en lang liste med opgaver til dem og faren har ændret wi-fi-koden. Derudover kommer bedstefaren på besøg for at passe dem. Grete får den geniale ide at Hans skal bygge en robot, der skal klare alle deres opgave. Men tingene går selvfølgelig ikke helt som de forventer.
I En blodig weekend skal Hans og Grete egentlig koncentrere sig om at skrive en præsentation til skolen, og det er meget vigtig, for hvis de klarer det godt får de en belønning af forældrene. Men deres bedstefar har brug for hjælp. En vampyr er nemlig efter ham, og han kan ikke klare den alene, så Hans og Grete må udtænke en vild plan for at redde bedstefarens hals.

Hans og Grete er nogle herlige børn. Grete er stærk, fyldt med ideer, og overmodig det meste af tiden. Hans er en lidt mere forsigtig type, der er virkelig god til at opfinde ting og bygge maskiner, som dog ikke altid virker helt efter hensigten. 
Bedstefaren er også helt fantastisk. Han har nogle (læs mange) problemer med huskeren, og så fortæller han de vildeste historier, som man ikke helt ved er fuldstændig sande. Og så er der Frank, som også bidrager til mange af løjerne. 

Brunstrøm & Souid har skabt nogle virkelig skønne karakterer og nogle virkelig sjove og skøre historier. Der er fart over feltet, og man keder sig ikke et eneste sekund. Bøgerne er velskrevet og humoren er helt i top. Kim Dalsgaard har illustreret bøgerne, og han har en virkelig fed streg, som understreger historierne.
Bøgerne kan både læses højt fra ca. 7 år og selvlæses fra ca. 9 år, og jeg er sikker på at både forældre og børn ville have en fest.
En monstervild ide og En blodig weekend får en varm anbefaling herfra, og jeg håber, at den næste bog snart udkommer, for jeg er klar til et nyt eventyr med Hans og Grete (fra Buddinge!).


4/5 stjerner

Titel: En monstervild ide
Forfatter: Thomas Brunstrøm & Sophie Souid
Serie: To på ti #1
Sprog: dansk
Forlag: Carlsen
Udgivet: 2021
ISBN: 9788711998236
Sideantal: 104


4/5 stjerner

Titel: En blodig weekend
Forfatter: Thomas Brunstrøm & Sophie Souid
Serie: To på ti #2
Sprog: dansk
Forlag: Carlsen
Udgivet: 2021
ISBN: 9788711998250
Sideantal: 112

Ingen kommentarer:

Send en kommentar