Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 6. december 2021

The Last Wish af Andrzej Sapkowski

"Geralt was always going to stand out, with his white hair and piercing eyes, his cynicism and lack of respect for authority... but he is far more than just a striking-looking man. He's a witcher; his sorcerous powers, enhanced by elixirs and long training, have made him a brilliant fighter and a merciless assassin. Yet he is no ordinary murderer: his targets are the vile fiends that ravage the land. But first appearances are often deceptive. Not everything monstrous-looking is evil, and not everything fair is good... and in every fairy tale, there is a grain of truth.

As guardian of the innocent, Geralt, the witcher from Rivia, meets incestuous kings with undead daughters, vengeful djinns, shrieking harpies, lovelorn vampires and despondent ghouls: many are pernicious, some are wicked, and none are quite as they appear..."


The Last Wish er en samling af noveller om witcheren Geralt, som dræber monstre og dæmoner for penge. Jeg så Netflix tv-serien sidste år, som jeg blev ret vild med (og jeg glæder mig meget til sæson 2). Netflix tv-serien tager udgangspunkt i novellerne i The Last Wish, så jeg tænkte at det var et fint sted at starte. Det er som sådan ikke den første bog i serien, men den bliver benævnt 0.5 på Goodreads, så det er vel en form for prequel vil jeg tro.

The Last Wish består af seks noveller, der bliver bundet sammen af rammefortællingen The Voice of Reason. De seks noveller er The Witcher // A Grain of Truth // The Lesser Evil // A Question of Price // The Edge of the World // The Last Wish.

Hovedtemaet for de fleste noveller er, at Geralt er kommet til et nyt sted, hvor et monster eller uhyre spreder skræk og rædsel. Han skal så løse problemerne enten med sværdet eller hjernen. 
Som udgangspunkt fungerede novellerne fint. Der var nogle, der var mere spændende end andre, men sådan har jeg det tit med novellesamlinger. Novellerne er flere steder krydret med inspiration fra folkeeventyr i større eller mindre grad, og det fungerede godt.

Jeg synes, at det er et spændende univers, som forfatteren har skabt. Jeg var vild med alle de forskellige monstre og uhyrer. Den smule magi vi så, var også meget interessant. Jeg glæder mig meget til at universet forhåbentlig bliver mere udfoldet i de næste bøger. 

Geralt er en interessant karakter, men jeg synes desværre ikke vi lære ham så godt at kende i novellerne. Det var lidt for overfladisk efter min smag, og sådan havde jeg det faktisk også med bikarakterne. Jeg savnede simpelthen noget mere kød på dem. 

The Last Wish endte med at være fin underholdning. Jeg var ikke fuldstændig blown away, men jeg skal helt sikkert læse videre i serien.


3/5 stjerner

Titel: The Last Wish // Originaltitel: Ostatnie życzenie
Forfatter: Andrzej Sapkowski
Serie: The Witcher #0.5
Originalsprog: polsk // læst på engelsk
Forlag: Gollancz
Udgivet: Januar 2020 (denne udgave) // oprindelig udgivet 31. januar 1993
ISBN: 9780575082441
Sideantal: 280

Ingen kommentarer:

Send en kommentar