Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 25. januar 2024

The Deep af Nick Cutter

"A strange plague called the ‘Gets is decimating humanity on a global scale. It causes people to forget - small things at first, like where they left their keys, then the not-so-small things, like how to drive or the letters of the alphabet. Their bodies forget how to function involuntarily. There is no cure.

But far below the surface of the Pacific Ocean, a universal healer hailed as “ambrosia” has been discovered. In order to study this phenomenon, a special research lab has been built eight miles under the sea’s surface. But when the station goes incommunicado, a brave few descend through the lightless fathoms in hopes of unraveling the mysteries lurking at those crushing depths…and perhaps to encounter an evil blacker than anything one could possibly imagine."


Nick Cutter er en forfatter, som jeg har haft på radaren i et stykke tid, fordi han er blevet rost, som en rigtig god gyserforfatter, og da jeg altid er på udkig efter nye gyserromaner og -forfattere, var jeg nødt til at tjekke ham ud.

Sygdommen The 'Gets hærger jorden, og der er ingen kendt kur. Men måske er der et gennembrud på vej, for i havets dyb, nærmere bestemt Marianergraven, er der blevet fundet et stof, der bliver kaldt ambrosia. Dette stof har nogle helt særlig evner, og der bliver forsket intens i stoffet for måske rummer den en kur. Men da forskningsstationens kommunikation bliver tavs bliver Luke og Al sendt ned i havets dyb for at finde ud af, hvad der er sket. 

Jeg har efterhånden læst et par undervandshorror bøger, og det er subgenre, jeg er blevet rigtig glad for. Der er noget helt særligt intenst ved at være under havets overflade, især når karakterne på den ene eller anden måde er fanget. Dette gør sig også gældende i The Deep, som til tider er meget klaustrofobisk.

Spændings- og horrorniveauet er støt stigende igennem romanen og kulminerer stærkt og effektfuld. Der er både fokus på indre og ydre horror, hvilket jeg elsker, og som fungerer rigtig godt. 

The Deep er en medrivende og neglebidende horrorroman. Det er en ny favorit for mig, og jeg glæder mig til at læse flere af forfatterens bøger.
Elsker du intens og rædselsvækkende horror er The Deep værd at tjekke ud.

 
4,5/5 stjerner

Titel: The Deep
Forfatter: Nick Cutter
Serie: -
Sprog: engelsk
Forlag: Gallery Books
Udgivet: 2016
ISBN: 9781501144837
Sideantal: 416

Ingen kommentarer:

Send en kommentar