Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 31. marts 2022

Genlyd af Eva Munk

"'Min største drøm er at indspille en sang. Stå på en scene med et band bag mig. Mig i centrum. Mig, der synger mit hjerte ud. Lykken bobler i maven, bare jeg tænker på det.'

Cecilia elsker at synge og drømmer om at blive sanger. Men det er svært, for de andre piger forstår det ikke. De hvisker bag hendes ryg og kalder hende navne. Men Cecilia ønsker jo bare at følge sin drøm..."


[Bogen er et anmeldereksemplar fra Straarup & Co]

13-årige Cecilia elsker at synge, men de andre piger fra klassen forstår ikke hendes passion, og bagtaler hende. Cecilia føler sig ensom og udenfor, men det ændrer sig, da hendes mor en dag viser hende en folder fra ungdomsskolen. Ungdomsskolen tilbyder nemlig både solosang, band og kor, og Cecilia er fuldstændig solgt.

Cecilia er en meget relaterbar hovedperson. Det er tydeligt at mærke, at hun brænder for at synge, men samtidig er hun også nervøs for om hun er god nok. Det hjælper heller ikke at der er nogle piger i hendes klasse, som ikke er særlig søde ved hende, og som slet ikke forstår hendes passion for musik og sang. Men hendes selvtillid begynder lige så stille at vokse, da hun til band møder andre ligesindede, som også brænder for musik. Jeg tror, at der er flere der vil kunne se sig selv i Cecilia. Det at være så optaget af en ting, og så glæden ved at finde andre, som man kan dele sin passion med. Det betyder virkelig meget uanset om man er barn, ung eller voksen.

Eva Munk skriver som altid rigtig godt. Bogen er letlæst og karakterne er interessante og troværdige.
Bogen er illustreret af Emilia Rubæk, som gør et rigtig godt stykke arbejde. Illustrationerne er farverige og levende, og er med til at understrege karakterne og handlingen. Hele bogen giver en Vi Unge vibe, som jeg er fuldstændig vild med. 

Genlyd er en virkelig god bog til tweens. Den viser, hvor vigtig det er at følge din passion lige meget, hvad andre siger. Den får min varmeste anbefaling. 
Genlyd er første bog i en ny serie, og den kan både læses i rækkefølge og separat. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse næste bog.


4,5/5 stjerner

Titel: Genlyd
Forfatter: Eva Munk // Illustrator: Emilia Rubæk
Serie: Ingen som os #1
Sprog: dansk
Forlag: Straarup & Co
Udgivet: 31. marts 2022
ISBN: 978875496631
Sideantal: 96

Ingen kommentarer:

Send en kommentar