Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 14. maj 2024

De udvalgte af Nicole Boyle Rødtnes

"Alle drømmer om at komme ind på Skyggehøj. Bortset fra Chili.
Så da hun sammen med sin tvillingesøster Mynte bliver udvalgt til at komme på optagelsesuge på skolen, er det ikke med hendes gode vilje, at hun takker ja.
På skolen går drengen Atlas. En dreng, som Chili allerede kender fra sine drømme. Drømme, hvor han får verden til at gå under ..." 


Chili bor sammen med sin tvillingesøster Mynte, og deres forældre mor-Nina og mor-Molly. Chili og Mynte går begge på Næstbæk Skole, men Chili har det ikke helt let i skolen.
Så da begge pigerne skal gennemgå tests for at se om de egner sig til Skyggehøj Skole, kommer det som en stor overraskelse for Chili, at hun bliver inviteret til optagelsesuge, hvor de skal igennem endnu flere prøver for at se om de hører til på skolen. Prøverne er dog mærkelige, og Chili får fornemmelse af, at der sker nogle underlige ting på skolen. Hun sætter sig for at undersøge sagen, men det er ikke helt nemt, for der bliver holdt øje med hende.

De udvalgte er en spændende bog, som man som læser bare flyver igennem (eller det gjorde jeg i hvert fald).
Den har de klassiske kostskolevibes tilsat noget mystik og magi. Det fantastiske element ligger sig op ad den nordiske mytologi og de væsner man troede på dengang, såsom elver, trolde og åmænd. Jeg kan rigtig godt lide, når forfattere tager fat i både den nordiske mytologi og de overnaturlige væsner og giver dem et lille tvist. Det tvist, som forfatteren har tilført her fungerer godt, det er måske en smule introagtig uden at gå alt for meget i dybden, men jeg er meget spændt på, hvordan universet kommer til at udfolde sig i den næste bog. 

Jeg er stor fan af forfatterens skrivestil, den fungerer bare og er med til at skabe billeder i læserens hoved. Noget andet som er med til at skabe billeder er Marie-Louise Sørensen illustrationer. De er virkelig fine og er med til at understrege historiens vibe. De er tegnet i en animé stil og holdt helt i sort/hvid på nær en lyseblå farve som er med til at få illustrationer til at poppe.

De udvalgte er en medrivende, fantasifuld og velskrevet bog. Det er første bog i en ny fantasyserie for børn fra ca. 10 år. Anden bog er allerede udkommet, og den glæder jeg mig til at læse.


4/5 stjerner

Titel: De udvalgte
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes // Illustrator: Marie-Louise Sørensen
Serie: Skyggehøj #1
Sprog: dansk
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2024
ISBN: 9788741524191
Sideantal: 168

Ingen kommentarer:

Send en kommentar