Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 21. maj 2024

Superstorm af Sinus Reuss

"Jannie og Ole bor med deres mor under en kuppel. Den beskytter dem mod forfærdelige vinde, der raserer den ugæstfrie planet. Katastrofen rammer, da en superstorm flår deres hjem i stykker, og de står alene tilbage under den brændende sol.
Dødsensfarlige tornadoer farer over overfladen, og der er over hundrede kilometer til den nærmeste kuppel."


De to søskende Jannie og Ole bor sammen med deres mor under en kuppel. Voldsomme klimaforandringer har skabt dødbringende storme og tornadoer, som ødelægger alt på deres vej. De sidste mennesker bor derfor i store kupler, der skal skåne dem fra vindene. Men det er stadig en kamp at overleve, og da fem store tornadoer ødelægger kuplen, står Jannie og Ole alene tilbage, og skal finde vej hen til den næste kuppel, hvor de forhåbentlig vil være i sikkerhed. Men det kommer selvfølgelig an på om de overlever rejsen derhen i det ugæstfrie klima.

Superstorm er en letlæst science fiction for børn fra ca. 9 år. Kapitlerne er korte og der skiftes mellem Jannie og Ole som fortællere. Jeg savnede måske noget mere uddybning nogle steder, for jeg synes det er en interessant historie, som forfatteren har skabt, men jeg er også med på, at jeg ikke er bogens målgruppe. 
Der er en god fremdrift i fortælling, som gør den til lidt af en pageturner. Sproget er ligetil og let at læse og forstå.

Der er flere temaer i bogen såsom søskendekærlighed, overlevelse, klima og klassekamp, som er interessante at tage fat på.

Superstorm er en spændende science fiction bog, som kan anbefales til børn, som gerne vil læse klimalitteratur med et dystopisk tvist. 


3/5 stjerner

Titel: Superstorm
Forfatter: Sinus Reuss
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Krabat
Udgivet: 2024
ISBN: 9788794433808
Sideantal: 192

Ingen kommentarer:

Send en kommentar