Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 14. februar 2017

Nye bøger #14 - Arnold Busck udsalg

I starten af januar afholdte Arnold Busck deres årlige udsalg. Jeg var inviteret til før-udsalg, men kunne desværre ikke komme, da jeg havde aftenvagt på mit arbejde. Det var lidt træls, men ikke værre end at jeg den efterfølgende dag slog et smut forbi min lokale Arnold Busck for at se hvad de havde at byde på. Jeg går for det meste efter de engelske tilbud, men fandt da også nogle danske udgivelser. Jeg synes nogle gange at udvalget er meget svingende, blandt andet havde de ikke rigtig nogle YA bøger, og mange af de engelske titler havde jeg i forvejen, men jeg endte da med en pæn stak alligevel.
Jeg fandt tre blandet danske bøger. Heriblandt var Jan Sonnergaards skønlitterære Radiatortrilogi, der består af Radiator, Sidste søndag i oktober og Jeg er stadig bange for Casper Michael Petersen. Jeg kan ikke huske om jeg tidligere har læst noget af Sonnergaard, men nu har jeg da en mulighed med sag på små 474 sider.
Jeg købte også to fagbøger. Jeg læser ikke særlig mange fagbøger efter jeg endte mit studie, men jeg vil gerne læse flere indenfor de emner der interessere mig. Den første fagbog er Mary Wollstonecrafts Et forsvar for kvindens rettigheder. Wollstonecraft var en af pionererne indenfor feminisme, og det er også det denne bog handler om. Et emne der i højeste grad stadig er utrolig vigtig i den tid vi lever i nu.
Den sidste fagbog jeg fandt, omhandler Charles Darwin. Jeg er meget interesseret i hans evolutionsteori og har da også en udgave af On the Origin of Species stående. Denne lille sag Som at tilstå et mord om Darwin og hans teorier er skrevet af Hanne Strager, og jeg tror at den bliver ganske spændende at dykke ned i.
Så er vi kommet til de engelske udgivelser. Jeg fandt i alt seks bøger, der så spændende ud.
For nogle år siden så jeg filmatiseringen af Rosemay's Baby. Desværre fandt jeg den ikke særlig skræmmende, men jeg vil gerne give Ira Levins bog en chance. Jeg tror ikke jeg bliver skræmt fra vid og sans, men en kuldegysning ned af ryggen vil også være helt okay.
Bruce Chatwins In Patagonia er ikke en bog jeg har hørt om før, men den handler om Bruce Chatwins rejser til et fjernt land i jagten på et mærkeligt væsen. Den skulle være smuk skrevet og havde mange smukke beskrivelser, men det må jeg jo finde ud af, om jeg er enig i.
Jeg havde heller ikke hørt om Henry's Demons af Patrick and Henry Cockburn før jeg så den på udsalgsbordet. Men den handler om psykisk sygdom og indre dæmoner.

The Color Purple af Alice Walker er en moderne klassiker, som jeg har hørt om før, men aldrig fået læst. Nu har jeg så muligheden for det. 
Into the Wild af Jon Krakauer var lidt af et spontant køb baseret på bagsideteksten. En ung mand forlader alt og alle for at rejse til Alaskas ødemark. Hans lig bliver senere fundet. Og nu skal man så finde ud af hvad der skete med ham i ødemarken. Lyder meget spændende.
The English Patient af Michael Ondaatje er også blevet filmatiseret, dog har jeg ikke set den. Bogen har vundet The Booker Prize for Fiction (ifølge forsiden), men den har også fået blandet anmeldelser på Goodreads. Men jeg er en nysgerrig kat, så tjekker den ud på et tidspunkt.

De overstående ni bøger købte jeg samlet og synes faktisk ikke at der var rigtig mere at komme efter for mit vedkomne. Men jeg tog fejl...

En dag hvor jeg skulle købe noget farvet papir til et DIY-projekt var jeg nysgerrig efter at se hvad der var tilbage af udsalgsvarer, og så faldt jeg over den indbundne udgave af Outlander - Den engelske kvinde af Diana Gabaldon til 100 kr. Jeg læste den sidste år, hvor jeg havde lånt den på biblioteket. Jeg har indtil videre kun kunnet finde den i en hæftet udgave, så da jeg fandt den indbundet og til en rimelig pris slog jeg selvfølgelig til.

Og således runder jeg dette bookhaul af. Hvis du var til bogudsalg håber jeg, du fandt nogle gode ting.

2 kommentarer:

 1. Det ser da ud til at være en rigtig interessant og varieret stak bøger du fik slæbt med hjem 😄. Selv har jeg læst Outlander og Rosemary's Baby, som begge var ganske gode læseoplevelser. Rosemary's Baby var ikke så skræmmende igen, men jeg tror, jeg havde nydt den mere, hvis ikke jeg havde set filmen først. Selve historien er jo rigtig interessant.

  God fornøjelse med dine nye bøger!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ;) Jeg har godt nok hørt at Rosemary's Baby ikke skulle være så skræmmende som bog, men jeg kan heldigvis ikke huske så meget af filmudgaven, men det er en af de klassiske gys jeg føler jeg bare skal læse på et tidspunkt. Og så er den jo ikke så lang igen :)

   Slet