Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 21. februar 2017

#TBRTAKEDOWN 5.0 Wrap-up


I uge 6 deltog jeg i #TBRTAKEDOWN 5.0 et ugelangt readathon. Jeg viste på forhånd at jeg havde nogle travle dage, der kunne påvirke min læsetid (hvilet det også gjorde). Men jeg valgte at deltage alligevel. Jeg elsker nemlig readathons. Jeg har tidligere deltaget i korte, intense readathons som Deweys der foregår hvert halve år. Men jeg er også begyndt at få øjnene op for de lidt længere readathons. De er knap så intens, i hvert fald hvad angår valget mellem at sove og at få læst nogle bøger, som de korte nogle gange kan være.

Min tbr bestod som udgangspunkt af 4 bøger, Jane Eyre af Charlotte Brontë, Parasite af Mira Grant, Den Uendelige Historie af Michael Ende og Shakespeare's Landlord af Charlaine Harris. Men jeg kan godt løfte sløret for at der sneg sig en ekstra bog ind i løbet af ugen.


Mandag
Jeg startede med at læse Jane Eyre efter arbejde, og jeg nåede at få læst 86 sider den dag. Jeg var rimelig træt efter arbejde så koblede også af med at se noget Supernatural.

Tirsdag
En anden bog sneg sig ind fra sidelinjen, og jeg begyndte på Sand og sten, stål og glas: udvalgte fortællinger af A. Silvestri. En science fiction novellesamling, som jeg begyndte at læse under min morgen træning. Min arbejdsdag var delt i to fordi jeg havde nogle møder jeg skulle deltage i om formiddagen og et aften livestreaming arrangement om Grønland om aften. Det gjorde at jeg havde nogle timer om eftermiddagen, hvor jeg fik læst lidt mere i Jane Eyre. I alt fik jeg læst 103 sider den dag.

Onsdag
Er min normale aftenvagt, så det betyder jeg først skal møde kl. 12. Jeg var til træning om morgenen og så jeg brugte noget af formiddagen på at færdiglæse Jane Eyre, en fantastisk roman, som jeg glæder mig til at skrive en anmeldelse af (og som også bliver min første bog i mit Well-Read-Women projekt). Jeg fik også læst omkring 112 sider i Sand og sten, stål og glas i løbet af onsdagen. Sammenlagt blev det til 137 sider. Jeg fik også hørt lidt af Den Uendelige Historie på eReolen, mens jeg pakkede min taske.

Torsdag
Til træning fik jeg læst de sidste sider i Sand og sten, stål og glas. Så nu var jeg på 2 færdiglæste bøger.
Efter arbejde skulle jeg hjem på forlænget weekend hos mine forældre, som betyder en 75 minutters bustur, hvor jeg regnede med at få læst noget af Parasite. Desværre kunne jeg ikke rigtig holde mig vågen i bussen, dels fordi der var pænt varmt og dels fordi jeg var træt efter arbejde. Så det blev ikke til mange sider, før jeg begyndte at nikke med hovedet. Jeg fik til gengæld læst lidt om aftenen, hvor jeg også så tv med mine forældre. Jeg fik læst 74 sider den dag.

Fredag
Fredag var en fridag fordi jeg arbejdede weekenden forinden, men jeg får ikke altid læst så meget når jeg er sammen med familien, så den dag blev det til 116 sider i Parasite. Til gengæld gik jeg tur med hunden, kælet med katten og hygget mig med familien, som jo også er ganske rart.

Lørdag
Lørdag aften skulle vi fejre min Bedstemors fødselsdag, så der var selvfølgelig nogle ting der skulle ordnes, såsom at dække bord m.m. Men det var også den dag, hvor jeg fik læst mest, hele 260 sider blev det til. Jeg fik læst Parasite færdig, som var en meget spændende start på en serie. Jeg hørte også noget mere at Den Uendelige Historie, mens jeg gik tur med hunden. Og vi havde også en rigtig hyggelige familiefødselsdag.

Søndag
Søndag aften skulle jeg hjem igen så noget af dagen gik med at handle ind og få pakket. Jeg brugte også en del tid på at få opdateret bloggens liste over anmeldelser. Jeg begyndte på Shakespeare's Landlord og fik i løbet af dagen læst 62 sider. Jeg fik også hørt noget mere af Den Uendelige Historie under min gåtur med hunden og mens jeg pakkede min taske.

Så for at summe #TBRTAKEDOWN 5.0 op.

 • Jeg tog det meget afslappet under readatonet, fordi jeg vidste af min læsetid var begrænset.
 • Der var udfordringer, man kunne lave sin tbr efter, men jeg valgte at få læst nogle af de bøger jeg allerede var i gang med færdige.
 • Jeg fik læst 3 bøger færdig og læst/hørt noget i en fjerde og femte.
 • Jeg fik til sammen læst 838 sider, som ikke var helt, hvad jeg ubevidst havde forventet (jeg havde håbet på omkring de 1000-1200 sider. Men det er et ok antal sider i forhold til hvor meget læsetid jeg havde til rådighed, og hvor meget energi jeg havde i løbet af ugen som svingende en del).
 • Jeg fik hørt knap 2 timer af Den Uendelige Historie.
Dette bliver bestemt ikke mit sidste lange readathon - næste gang håber jeg bare, at jeg har mere tid og overskud til at læse.

Tip: Catriona/Little Book Owl er en af de booktuber jeg ser, og hun elsker også readathons, så derfor har hun både lavet en video over readathons i 2017, en twitterkonto og en kalender på hendes hjemmeside. Der er mange fede readathons i 2017, og jeg vil forsøge at deltage i dem jeg synes er spændende.

2 kommentarer:

 1. Jeg har for nylig læst Den uendelige historie - glæder mig til at høre hvad du synes om den! Min oplevelse er her, hvis du skulle være interesseret :) http://rikkeholmberg.dk/fantastisk-fantasi/

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har faktisk læst Den uendelige historie for flere år siden, men nu var det på tide med en genlæsning - fordi jeg har glemt en stor del af den :) Men når jeg er færdig med den skal jeg nok dele min mening ;) Tak for linket!

   Slet