Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 7. februar 2017

Ravnenes Hvisken af Malene Sølvsten

17-årige Anne er en teenager der har været igennem en del - hun er forældreløs og har været i systemet i mange år. På grund af hendes fortid blevet mistroisk over for andre mennesker. De selvsamme mennesker undgår ligeledes Anne. Men Anne har også en stor hemmelighed, der gør hende anderledes fra andre mennesker. Hun har nemlig fortidssyn - hun kan se hændelser der er sket i fortiden samt læse folks auraer.

Så Anne har ikke haft det nemt og hun glæder sig bestemt ikke til første dag i gymnasiet, for det vil jeg bare blive noget af det samme tommerum som hun allerede er vant til. Men der tager hun fejl. For ind på banen træder Luna og Mathias og de vil være venner med hende, og de tager ikke et nej som svar. Langsomt får de trukket Anne ud af hendes skal og hun oplever at have rigtige venner for første gang. Men venner er ikke det eneste Anne får - hun får bestemt også en del fjender, som ikke vil hende det godt.
"En vil hun forelske sig i.

En vil blive hendes bedste ven.

En vil redde hendes liv.

Og en vil slå hende ihjel."

Handlingen foregår i den fiktive by Ravnssted i Nordjylland, og den lille by bliver plaget af en række mord på rødhårede piger der bliver dræbt og får skåret et runetegn i ryggen. Og selvfølgelig bliver Anne og hendes venner blandet ind i sagen.

Malene Sølvsten har med Ravnenes Hvisken skrevet et fantastisk første bind i en ny dansk fantasytrilogi. Hendes sprog og skrivestil er flydende, og historien og plottet er virkelig fængende. Dette er en bog det er svært at lægge fra sig igen. Der er utrolige geniale plottwist der "tvinger" en til at læse videre, selvom det er ovre ens sengetid. Karakterne har mange facetter og det bedste er at man aldrig rigtig ved hvor man har dem eller hvad deres egentlige motiver er.

Blandingen af fantasy, krimi noir og nordisk mytologi var helt perfekt. Malene Sølvsten har fået skabt en troværdig verden i lille Danmark, hvor de nordiske guder er virkelige og magi en realitet for de indviede.

Ravnenes Hvisken var en af de bedste bøger jeg læste i 2016. Jeg kan ikke anbefale den varmt nok. Du må ikke snyde dig selv for denne bog.
Og jeg vil lige tilføje at jeg glæder mig sindssygt meget til nummer 2 udkommer senere i år. Det kan ikke gå hurtigt nok!


5/5 stjerner

Ravnenes Hvisken (Ravnenes Hvisken #1) af Malene Sølvsten
Forlag: Carlsen
Udgivet: 1. juni 2016
ISBN: 9788711492734
707 sider

2 kommentarer:

  1. Den er nemlig såååå god! Jeg glæder mig sådan til at interviewe forfatteren snart <3

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan jeg godt forstå :) Jeg er i Odense den dag, så regner med at jeg kommer forbi ;)

      Slet