Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 6. maj 2021

Stormflod af Eva Munk

"14-årige Tenna går i 8. klasse og bor i en lille by i Vestjylland. Hun samler tit skrald på stranden, fordi hun hader at se, hvordan mennesket ødelægger naturen.
En dag opdager hun gruppen @grønklode, hvor hun møder Pelle og A.K., der går lige så meget op i miljøet som hende selv. Sammen dedikerer de al deres tid til at sprede budskabet om en bedre verden. Men vejen mod en grøn klode er svær, og nogle gange er Tenna ved at miste modet ..."


[Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren]

Tenna brænder for miljøet, og vil gerne gøre endnu mere for kloden, men hun føler sig meget alene i sin kamp. Klassekammeraterne forstå hende ikke, hun er vokset fra barndomsvennen Theis, og selvom moren gerne vil hjælpe, har hun ikke rigtig tid, da hun arbejder rigtig meget. En dag opdager Tenna @grønklode på Instagram, og her finder hun endelig et fællesskab, som går op i miljøet, og hvor hun kan være sig selv.

Tenna er en spændende hovedperson, som virkelig går op i miljø og klima. Det er nemt at mærke hendes passion og gå-på-lyst til at ændre verden en skraldepose ad gangen. Samtidig rammer hendes ensomhed også lige i hjertet. Det er så tydeligt, at hun er alene indtil hun møder folkene bag @grønklode. Den klimafrygt hun til tider bliver overmandet af, er også rigtig godt beskrevet, og noget som flere kan relatere sig til. Jeg kan i hvert fald. 
Det er dejligt at læse, hvordan Tenna bliver mere selvsikker, da hun møder og bliver venner med Pelle, A.K. og de andre @grønklode folk, som støtter og tror på hende. 
Jeg kunne også rigtig godt lide at moren støttede op omkring Tennas passion. Hun kunne ikke altid være der selv på grund af arbejde, men det var rart at læse om en forælder, der sætter sig ind i deres børns interesser. Storebroren Andreas var også et sjovt indslag.

Stormflod er en yderst relevant og spændende roman. Den tager fat i nogle vigtige temaer som klima og miljø, men derudover den tager også fat i emner som venskab, identitet, ensomhed, mobning og håb. Det er dejligt at læse om en ung pige, der brænder for en sag og som gør en forskel. Det er meget nemt at leve sig ind i Tennas historie.
Romanen er velskrevet og letlæst. Jeg kunne godt lide at den gjorde brug af sms'er og andre tekstbeskeder. Skrifttypen kan måske virke lidt lille, når man tænker på målgruppen, men det er også min eneste kritik.  

Stormflod er en rigtig god bog til tweens, og en roman som jeg varmt kan anbefale. Den har fokus på miljø og klima, hvilket stadig er en nichegenre indenfor skønlitteraturen, men det ænder sig forhåbentlig i løbet af de næste par år. Der er i hvert fald meget at tage fat på.
Jeg glæder mig rigtig meget til at læse den næste bog i trilogien, som gerne skulle udkomme i løbet af i år.



4/5 stjerner

Titel: Stormflod
Forfatter: Eva Munk
Serie: Grøn Klode #1
Sprog: dansk
Forlag: Forlaget Klippe
Udgivet: 14. november 2020
ISBN: 9788797117057
Sideantal: 131

Ingen kommentarer:

Send en kommentar