Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 29. august 2023

Pigen med det regnvåde hår af Teddy Vork

"Da Gustav kommer hjem fra skole, står der en pige i hans opgang. Hun siger ikke et ord, og der er noget ved hende, der får Gustavs hjerte til at galoppere af skræk. Hun føles ... "forkert". Som fra et andet sted. Koldt og mørkt. Vådt. Pigen forsvinder, som havde hun aldrig været der. 
Men ikke længe efter er hun tilbage. Denne gang er Gustav sammen med to venner, og Gustav opdager, at han er den eneste, som kan se pigen med det regnvåde hår.
Og hun er kommet en etage højere op. Som om hun nærmer sig hans lejlighed. Nærmer sig ham."


[Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget]

Gustav på 13 år bor skiftevis hos sin mor og far efter at forældrene er blevet skilt. Faren har fundet en ny lejlighed, men i opgangen ser Gustav en regnvåd pige, der står helt på af en af dørene. Der er noget meget mærkeligt ved hende, og Gustav føler en nærmest overvældende angst. Det bliver ikke bedre, da han opdager, at han ingen andre kan se hende, og at hun er på vej op til deres lejlighed.

Jeg elsker, at uhyggen allerede starter fra side 1, hvor Gustav for første gang ser pigen. Vi, som læsere, bliver smidt lige ind i alt det mærkelige og uhyggelige sammen med ham. Det fungerer virkelig godt og giver den perfekte intro til historien. Forfatteren bygger derefter videre på uhyggen og skaber derved en virkelig god og effektiv spøgelseshistorie. Den er skræmmende, og jeg sad limet til siderne for at finde ud om Gustav og hans venner ville klare den. 

Gustav og vennerne Becca og Elijah forsøger at opklare, hvem den mystiske pige er. Det er fedt at følge med i deres opklaringsarbejde, for samtidig får man et indblik i deres venskab, og hvordan de har hinandens rygge. Deres venskab er virkelig godt beskrevet. Noget andet der også var rigtig godt beskrevet og som fremstod utroligt levende og realistisk var Gustavs forhold til sin mor og far og deres skilsmisse. Den sorg Gustav føler blandet sammen med håb om at forældrene finder sammen igen er virkelig fint beskrevet og meget relaterbar.

Teddy Vork skriver, som altid, helt fortryllende. Han er en fantastisk historiefortæller, og det kommer tydeligt til udtryk i romanen. Han leger også med formen og inkluderer smsbeskeder og avisudklip i løbet af fortællingen.

Pigen med det regnvåde hår får den største anbefaling fra mig. Det er en spændende, uhyggelig og original spøgelseshistorie, som nok skal få dine nakkehår til at rejse sig. 


5/5 stjerner

Titel: Pigen med det regnvåde hår
Forfatter: Teddy Vork
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Calibat
Udgivet: 14. august 2023
ISBN: 9788794164207
Sideantal: 260

Ingen kommentarer:

Send en kommentar