Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 15. august 2023

Den røde enkes løfte af Nicole Boyle Rødtnes

"I byen Viduana lever mænd og kvinder adskilt. Den sorte enke strammer sit greb, og vreden vokser hos mændene. Et oprør er på vej ...
Mændene i Viduana er på randen af sammenbrud, og der er optræk til oprør. Vreden vokser eksplosivt, og vrede giver mod … Men er der mod nok til at vælte enkerne én gang for alle?
Clara er i fare uden for byportene og må kæmpe for at overleve. Den sorte enke har tvunget hende i eksil og taget hendes datter.
Silas sørger over Samuels grusomme død og arbejder på at færdiggøre sin tunnel ud af byen, så han kan flygte med sin familie.
Elias rejser mod Xian for at smugle våben ind i Viduana til det kommende oprør.
Velkommen til Viduana, hvor forelskelse er forbudt, og ethvert forsøg på flugt straffes med døden."



Den røde enkes løfte er sidste bog i Rød og blå, som er en dystopisk trilogi.

Var Den røde enkes løfte så den afslutning, som jeg havde i længsel ventet på, og levende den op til alle mine forventninger? Både ja - og nej. Min anmeldelse kommer til at indeholde spoilers, så videre læsning er på eget ansvar.

Clara er forvist til livet uden for murerne, hvor alle kæmper for at overleve. Hun oplever frygtelige ting, men er opsat på at få sin datter tilbage. Silas er stadig bag murene, hvor han arbejder på en tunnel til frihed sammen med sit arbejdshold. Elias er rejst til Xian, officielt som assistent til Logan, men i virkeligheden har de planer om at smule våben ind i Viduana til det kommende oprør-
Den sorte enke forsøger at stramme grebet om byen og dens indbyggere endnu mere, men er hun gået for vidt?

Selve opbygningen til det endelige opgør var spændende - både det der skete indenfor murene og udenfor. Men selve slutningen - forløsningen - gik desværre alt, alt for hurtigt, og det skete helt vildt meget. Det havde klædt historien, hvis tempoet ikke havde været så forjaget, og at der havde været tid/plads til at tage tingene ind, før vi hastede videre til det næste.

Jeg var også skuffet over at Elias, en af hovedpersonerne igennem alle tre bøger, dør off-stage. Han havde fortjent en anden afslutning, for den han fik var alt for afbrudt. Hans død fik derfor aldrig den pondus, som den fortjente. For er der en karakter, der har været meget igennem så er det ham.

Det var rigtig fedt, at vi fik nye karakterer på banen, som kunne give historien nye vinkler. 
Jeg kunne måske godt have ønsket at livet udenfor murene var blevet belyst endnu mere end det var tilfældet, nu hvor chancen endelig var til det. Det samme gælder livet i de andre byer. Vi fik kort løftet lidt af sløret, hvad angår Xian, men det var desværre kun nogle få kapitler. 

Forfatteren skriver, som altid, i et let og flydende sprog. Siderne og kapitlerne æder nærmest sig selv. Det er en rigtig fængende pageturner.

Jeg kunne godt lide Den røde enkes løfte, men jeg synes ikke, at det er den stærkeste bog i trilogien. Men jeg er glad for, at jeg endelig fik den læst for den var spændende og interessant.


4/5 stjerner

Titel: Den røde enkes løfte
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Serie: Rød og blå #3
Sprog: dansk
Forlag: Alvilda
Udgivet: 5. november 2022
ISBN: 9788741510880
Sideantal: 428

Ingen kommentarer:

Send en kommentar