Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 31. august 2023

Når frosten kommer af Aske Munk-Jørgensen

"Thomas er musiker. Da hans kone dør i en bilulykke, bryder hans verden sammen, og i et forsøg på at samle stumperne, flytter han til Vadehavet.

I det lille samfund bag digerne finder han både venskab og ny kærlighed, og for en tid lader det til, at han virkelig kan få en ny chance i livet. Men marsken er gammel, og havet husker alt."


[Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget]

Thomas har mistet sin kone, Maddy, i en bilulykke og hans liv ligger i ruiner. I et forsøg på at komme på fode igen, men også at komme væk fra den knugende sorg og indre dæmoner, køber han et hus ved Vadehavet. Her bliver han venner med naboen, den gamle kunstmaler Erik, og han møder den enlige mor til to, Louise, som han forelsker sig i. Louises eksmand er dog både voldelig og besidderisk, og tillader ikke andre mænd i nærheden af Louise.

Som læser kommer du helt tæt på Thomas og hans inderste tanker og følelser. Forfatteren er utrolig god til at beskrive Thomas' følelsesliv og kamp mod de indre dæmoner. Alle karakterne fremstår knivskarpe og nuanceret. Beskrivelserne af sorg rammer også lige i hjertemusklen. 
Jeg savnede dog at Louises ægtemand blev brugt lidt mere. Han skal forestille at være den her store trussel, men det er faktisk først til sidst i bogen, at jeg synes, at det lykkes. Han kunne godt have været brugt lidt mere effektivt.

Miljøbeskrivelserne er ligeledes gode og stemningsfyldte. Man føler lidt at man vandre rundt sammen med Thomas.
Uhyggen kommer snigende, hvilket fungerer godt for fortællingen. Det er heller ikke altid til at skelne mellem, hvad der er virkeligt, og hvad der måske ikke er helt så virkeligt. Denne usikkerhed virker vældig godt, og er med til at holde mig fanget. For er dæmonerne udsprunget af sorg og dårlig samvittighed eller er de virkelig og fysiske?

Når frosten kommer er en rigtig pageturner med korte kapitler og cliffhangers efter næsten hvert eneste kapitel. Historien er utrolig fængende, uhyggen er solid, og man får et dybt indblik i sorgens væsen. Jeg kunne virkelig godt, at forfatteren leger med læseren, og slutningen var vild. 

Når frosten kommer får en stor anbefaling herfra.


4/5 stjerner

Titel: Når frosten kommer
Forfatter: Aske Munk-Jørgensen
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Superlux
Udgivet: 23. juni 2023
ISBN: 9788775673124
Sideantal: 321

Ingen kommentarer:

Send en kommentar