Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 20. august 2024

Morning Star af Pierce Brown

"Darrow would have lived in peace, but his enemies brought him war. The Gold overlords demanded his obedience, hanged his wife, and enslaved his people. But Darrow is determined to fight back. Risking everything to transform himself and breach Gold society, Darrow has battled to survive the cutthroat rivalries that breed Society’s mightiest warriors, climbed the ranks, and waited patiently to unleash the revolution that will tear the hierarchy apart from within.

Finally, the time has come.

But devotion to honor and hunger for vengeance run deep on both sides. Darrow and his comrades-in-arms face powerful enemies without scruple or mercy. Among them are some Darrow once considered friends. To win, Darrow will need to inspire those shackled in darkness to break their chains, unmake the world their cruel masters have built, and claim a destiny too long denied—and too glorious to surrender."



Morning Star er sidste bog i den oprindelige Red Rising trilogi, som sidenhen er blevet udvidet med flere bøger. Serien er pt. på seks bøger, hvor den syvende og sidste er sat til at udkomme i 2025. 

Morning Star tager sin begyndelse et år efter den dramatiske slutning på Golden Son. Alle tror at Darrow er blevet henrettet, men i virkeligheden har han siddet i fangenskab, hvor han er blevet tortureret. Han bliver befriet af sine allierede, men nu ved hele universet, at han blev født som en Red, da videoen af hans Carving er blevet delt. Dette giver nye allierede, men også nye fjender. Nu nærmer det endelige opgør sig, men er Darrow og hans venner klar til at møde deres mægtige fjender?

Jeg bliver ved med at skrive det, men jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor jeg har ventet så længe med at få læst videre i denne serie (og det siger jeg velvidende, at jeg endnu ikke har samlet bog 4 op...). Det er sådan en fantastisk serie, som bare bliver bedre og bedre bog for bog.  

Karakterudviklingen som Darrow og resten af de store bipersoner har været igennem indtil videre er fuldstændig fænomenal. Jeg har svært ved at nævne nogle favoritter for de har alle noget særligt ved dem, som interessere mig. Jeg må dog sige, at man skal passe på med at knytte sig for tæt til karakterne, for forfatteren er ikke bleg for myrde dem. Der var i hvert fald nogle dødsfald, som påvirkede mig i stor grad i denne roman og som efterlod mig lamslået. Man kommer i hvert fald hele følelsesregisteret rundt, som er virkelig fedt.

Plottet er fascinerende, gennemført og tager flere interessante drejninger undervejs. Det får én til at sidde yderst på stolen op til flere gange, mens man ivrigt vender den næste side. De store temaer er krig og oprør, så romanen er fuld af politik, strategier, intriger, kampe, blodbad, forræderi, men der er også plads til venskab, sammenhold og kærlighed. Det hele er utrolig medrivende og fascinerende.

Romanen er utrolig velskrevet og beskrivelserne og karakterne står knivskrapt og troværdigt frem. Det er dystopisk science fiction, når det er allerbedst.

Morning Star får min allervarmeste anbefaling, og nu må jeg vist hellere til at gå i gang med den næste bog i serien.


5/5 stjerner

Titel: Morning Star
Forfatter: Pierce Brown
Serie: Red Rising Saga #3
Sprog: engelsk 
Forlag: Hodder & Stoughton
Udgivet: 1. juni 2020 (denne udgave) // oprindelig udgivet 9. februar 2016
ISBN: 
Sideantal: 524

Ingen kommentarer:

Send en kommentar