Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 29. august 2024

Fimbulvinter af Mads L. Brynnum

"Mørk vinter har sænket sig over Solkilde. Og med vinteren kommer monstrene. Heldigvis er Vilde og hendes venner der til at beskytte byen mod dem, men det er ikke nemt. For hvordan skal hun forholde sig til, at hendes mor var et af dem – et af monstrene? Hvad gør man, når ens crush er blevet kæreste med ens bedste (og eneste) veninde? Og hvor kommer den isnende kulde egentlig fra?"


Monsterjægeren Vilde er tilbage, men denne gang jæger hun ikke monstrene alene. Hun får nemlig hjælp af hendes venner, Elias og Emma. En mørk og iskold vinter har lagt sig over deres by, men det er ikke det eneste, der er anderledes. Et af de monstre, Vilde bekæmper har et mærkeligt tegn på brystet, og samtidig går der rygter om et ukendt monster i skoven.  

Så er den længe ventet efterfølger til Nattevandreren udkommet, og en ny fare truer Vilde og hendes venner. 
Romanen er ligeså velskrevet som 1'eren, der er masser af action, og man flyver nærmest igennem historien. Når det kommer til selve plottet, er det også meget spændende, især det der handler om monstrene/væsnerne. Det er interessant, at de ikke er så sort/hvid, som de nogle gange kan opfattes som. Og så ender romanen (selvfølgelig) på en spændende cliffhanger, så jeg håber, at vi ikke skal vente ligeså længe på 3'eren.

Jeg kunne rigtig godt lide den karakterudvikling, som Vilde gennemgik i 1'eren, og at hun fik venner, endda én (Emma), der tidligere var en fjende, men det er som om det bliver trukket lidt tilbage i Fimbulvinter.
Der er lidt for meget drama mellem Vilde og Emma, og meget af det sker gennem misforståelser og dårlig kommunikation. I stedet for at lytte til hinanden, vælger Vilde gang på gang at flygte fra situationerne eller gå tilbage til sine forsvarspositioner og handle på egen hånd uden at have Elias og Emma i ryggen. Jeg savnede, at der var mere holdfølelse mellem de tre, for jeg synes de fik bygget et godt team op, som desværre falder fra hinanden, fordi Vilde begynder at handle på egen hånd igen. 
Alt dramaet trak lidt ned i min læseoplevelse for jeg synes det fyldt for meget, og fik Vilde til at gå tilbage i sin karakterudvikling. 
Til gengæld er jeg meget spændt på hvad Vilde finder ud af sin mors oprindelse. Det glæder jeg mig til at finde ud af.

Fimbulvinter er en virkelig god efterfølger, som byder på god underholdning, hæsblæsende action og hårrivende drama.


4/5 stjerner

Titel: Fimbulvinter
Forfatter: Mads L. Brynnum
Serie: Monsterjægeren Vilde #2
Sprog: dansk
Forlag: Calibat
Udgivet: 14. april 2024
ISBN: 9788794164450
Sideantal: 216

Ingen kommentarer:

Send en kommentar