Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 27. september 2016

Bogbloggertræf #1 - 2016

Lørdag d. 24 september var jeg for første gang til Bogbloggertræf i det nordjyske, nærmere bestemt Aalborg. Det var som sagt mit første Bogbloggertræf og jeg har været spændt lige siden jeg meldte mig til for mange måneder siden, og endelig kom dagen! Der er selvfølgelig også tilknyttet et hastag #bogbloggertræf16, som man kan tjekke ud, hvis man vil se glimt fra dagen.

Bogbloggertræf var arrangeret af Simone, Michelle og Irene. De havde lagt et kæmpe arbejde i at lave et rigtig hyggelig træf, så det skal I have stor tak for!

Da vi blev lukket ind i lokalet startede vi alle med at gå rundt og lede efter vores pladser, og da vi havde fundet vores egen blev vi mødt af den første boggave, der pænt stod og ventede på os. Jeg fandt mig til rette og hilste på flere som jeg sad sammen med omkring bordet.
Så fik vi lidt mad, som smagte godt. Under spisningen fik vi lov til at åbne de pakker der lå på bordet. Den viste sig at indeholde Ravnenes Hvisken, og da kunne jeg jo regne ud at den hemmelige gæst var Malene Sølvsten. Irene interviewede Malene, mens vi andre spiste. Malene kom ind på blandt andet sin skriveproces, hvad hun arbejdede på lige nu og meget mere. Vi fik også lov til at stille spørgsmål, og der kom vi også vidt omkring og Malene snakkede om forsider, runer og det fiktive Nordjylland i Ravnenes Hvisken. Jeg fandt også ud af at vi dele smag i bøger, heriblandt Anita Blake serien af Laurell K. Hamilton har vi begge nydt, men selvfølgelig også Charlaine Harris spiller en stor rolle for Malene. Bagefter signerede Malene, og det var der også kø til. Jeg har endnu ikke læst Ravnenes Hvisken, men den kommer ikke til at stå ulæst særligt længe. Jeg har nemlig fri i weekenden.
Derefter afholdte de tre arrangørerne konkurrence i form af lodtrækning, og jeg var så heldig at vinde en bog! Og vi fik ved samme lejlighed også den første bookiebag! Der var stor bogglæde i det øjeblik.
Men Malene var ikke den eneste forfatter der var med. Nanna Foss, Nick Clausen, Marie-Louise Rønning og Pernille Vørs deltog også. Og de stillede selvfølgelig også op til signering.

Dernæst var det blevet tid til kage. Og sikke en skøn kage. Og jeg blev lidt overvældet da de fik kagen ind, for næsten alle skyndte sig hen for at tage billedere af den, og det kan jeg sådan set godt forstå.
Mens vi spiste fortalte Mie Møller Nielsen, oversætter og redaktør hos Dreamlitt, om kunsten at oversætte bøger. Hun har oversat de to første bøger i serien Fortropperne af Brandon Sandersson, og er i gang med den trejde. Det var rigtig spændende at høre om hendes proces, og nogle af de valg hun har foretaget sig i forbindelse med oversættelserne.

Det næstsidste punkt på dagsordenen var debat. Her blev der snakket om alt lige fra blogfællesskabet, og det at få kommenteret på hinandens blogge. Hvordan og hvorvidt forfattere bør være aktive på bloggernes sociale medier, når det omhandler forfatterenes bøger. Og om at anvende stjerner i ens anmeldelser. Det var rigtig interessant at høre de mange meninger.
Generelt var jeg bare rigtig glad for at komme til at snakke med andre bloggere om nærmest alt mellem himmel og jord, og selvfølgelige om vores blogge og bøger. Det er dejligt at høre andres meninger, erfaringer og helt enkel bare at kunne mærke deres passion for bøger og for at dele dem med andre, for det gør at jeg samtidig selv bliver endnu mere begejstret for det jeg selv læser og skriver!
På falderebet var der nogle flere konkurrencer og endnu en bookiebag blev afsløret. Og glæden nåede nærmest uanede højder. Bogbloggertræffet sluttede officielt kl. 18, men jeg blev lidt længere sammen med nogle af de andre bloggere, og det var også rigtig hyggeligt.


Et stort tak skal lyde til alle de dejlige sponsorere, der var med til at forsøde vores dag og ikke mindst vores bogreoler:

4 kommentarer:

 1. Først og fremmest tak fordi du blev lidt længere og for hjælpen med oprydning. Desuden er jeg virkelig glad for at høre, at du havde en god dag, og at Sølvstens oplæg faldt i din smag. Og med friweekend er det jo helt perfekt, at alle fik et eksemplar af "Ravnenes hvisken". Den kan i hvert fald helt bestemt anbefales :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da så lidt :) Det var så hyggeligt at tale med jer alle, og høre alle de spændende oplæg. Der er så mange bøger, som jeg glæder mig til at læse, så jeg må jo bare starte fra en ende af ;)

   Slet
 2. Tak for en dejlig dag! Så godt lige at møde dig :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var rigtig hyggeligt! Dejligt at møde dig :)

   Slet