Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 8. september 2016

Kød og blod af Kristen Painter

"Chrysabelle og Mal har ikke set hinanden siden kampen mod Tatiana, og Mal frygter at hun vil svigte sit løfte til ham.
Chrysabelle har skjult sorgens ring, og Tatiana leder nu efter både den og hende. Bruddet på pagten har aktiveret den hemmelige organsation, kubai mataen, der sender den charmerende vampyrdræber, Creek, ud for at beskytte Chrysabelle og ringen. Mal mener dog at dén opgave er hans, og Chrysabelle vil slet ikke beskyttes.
Kan en vampyr, en vampyrdræber og en comarré samarbejde, eller vil deres stridigheder være til Tatianas fordel."

Kød og blod er anden bog i serien om Chrysabelle og Mal, hvor første bog er Uskyldigt blod.

Der er gået nogle uger siden handlingen i den første bog, og vores hovedpersoner er spredt og taler ikke med hinanden. Men det holder jo ikke problemerne væk, for Tatiana, den onde blodsuger wannabe dronning, ønsker sorgens ring og ikke mindst hævn over stort set alle. Samtidig er der også problemer mellem Mal og Chrysabelle, Doc og Dominic. Og for at der ikke var problemer nok kommer der også lige en ny spiller på banen for at lave lidt rav i det hele.

Jeg havde godt set det komme. Forholdet mellem Chrysabelle og Mal var ikke så godt, så derfor er det selvfølgelig nødvendigt at introducere en ny alfahan i form af den barske (men kærlige/beskyttende?) vampyrjæger Creek. Så der er nu et trekantsdrama under opsejling. Jeg var ikke så vild med den der alfakamp mellem Mal og Creek, hvor de enten forsøgte at være venner for Chrysabelles skyld eller hvor de have lyst til at rive hovederne af hinanden. 
Derudover var jeg heller ikke så vild med at de to herrer hele tiden skulle redde Chrysabelle. Kære pigebarn - red dig selv! Du er en kickass comarré, der er blevet trænet i forskellige former for kampsport med dræbelige sværd. Du kan jo godt!

Jeg synes den overordnet historie stod lidt i stampe. Man får ikke så meget at vide om de mulige konsekvenser, der kunne opstå i kølvandet på de handlinger, der skete i sidste bog. Jeg ville bare gerne vide noget mere, for jeg synes første bog slutning åbnede op for nogle spændende muligheder. Kød og blod føltes lidt som en episode fra en tv-serie, hvor den overordnende historie bliver skubbet lidt i baggrund, for at man så får en hel masse fyld at vide. Der er helt klar mere fokus på karakternes indbyrdes forhold og deres agendaer i denne bog, og det synes jeg som sådan er fint nok. Jeg vil altid gerne vide flere relevante ting om de karakterer jeg læser om. Jeg ville bare gerne have haft lidt mere balance imellem dem overordende historier og karakternes forhold og udvikling. Jeg krydser fingre for at det kommer i den tredje bog.

Kød og blod er meget letlæst, og den er spændende. Og så kunne jeg godt lide at der kom nogle flere overnaturlige væsner på banen. Uden at afslører for meget kan jeg sige, at jeg tror at hekse kommer til at spille en større rolle i de næste par bøger. Det var i hvert fald en spændende cliffhanger. 

Selv om Kød og blod for mig til tider føltes lidt som en fyld bog i en lang bogserie, vil jeg gerne læse videre i serien, for jeg synes at den har et godt potentiale.


3/5 stjerner

Kød og blod (House of Comarré #2) af Kristen Painter / Originaltitel: Flesh and Blood
Originalsprog: engelsk / læst på dansk
Forlag: Tellerup
Udgivet: 2016 (denne udgave) / oprindelig udgivet 2011
ISBN: 9788758810782
538 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar