Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 22. september 2016

Fantasyfestival 2016

“Fantasy is a necessary ingredient in living, it's a way of looking at life through the wrong end of a telescope.”
― Dr. Seuss 
I lørdags var jeg for første gang til Fantasyfestival i Esbjerg. Og det bliver forhåbentlig ikke sidste gang! Der skete ting og sager både indenfor og udenfor. Indenfor var der stande med bøger (selvfølgelig) og andre spændende fantasyrelateret ting som fantasykunst, sværd, skjolde, tryllestave, spil og meget andet. Udenfor var der fantasymiddelalderstemning, hvor man kunne få lavet realistiske sår, kapper, trylledrikke. Man kunne se rollespil som folk virkelig levede sig ind i. Og så var der søde ugler, man kunne hilse på.


I år var det store udenlandske navn Trudi Canavan. Jeg har læst en af hendes trilogier, men jeg skal helt klart læse mere af hende efter at have hørt hende. Hun fortalte blandt andet om hvorfor hun blev forfatter, hendes inspirationskilder samt hendes skriveproces. Hun var virkelig sød og nede på jorden. Og selvfølgelig signerede hun og stillede op på billeder.


Jeg var også inde og høre en virkelig oplagt Kenneth Bøgh Andersen, der fortalte om den sidste bog i serien om Den Store Djævlekrig. Et univers som han selv sagde at den blev han nok aldrig færdig med. Men Den Faldne Djævel skulle være den sidste.

Jeg havde taget nogle bøger med for specifikt at få den signeret, og jeg kom da også hjem med nogle flere bøger. Det var nogle gode tilbud, og jeg kunne ikke modstå dem. Jeg fik 8 bøger med hjem, hvoraf Ritmatikeren af Brandon Sanderson og De 7 synder af Katja Berger var anmeldereksemplarer. De andre bøger var Således forgår alverdens herlighed af Lars Kramhøft, Diget af Teddy Vork, Billy smiler rødt af Zenia Johnsen, En ny Lex truer og Det sidste hus af Jonas Wilmann og til slut Næslandet del 1 af Eva Egeskjold. En ganske pæn høst hvis jeg selv skal sige det.


Udover de bøger jeg fik signeret af Trudi Canavan fik jeg også signet af blandt andet af Kenneth Bøgh Andersen, som signerede mit eksemplar af Djævelens lærling og Katja Berger, som signerede De 7 synder, og som jeg glæder mig til at læse. Derudover fik jeg også Diget og Næslandet signeret af forfatterne.
Nanna Foss afslørede også forsiden til den tredje bog i Spektrum serien, der kommer til at hedde Ursiderne. Jeg synes at det er helt fantastisk forside, og jeg glæder mig til at den udkommer til næste år.

Fantasyfestivalen er et rigtig spændende tiltag, og Danmark har brug for noget mere fantasy. Jeg skal i hvert fald holde øje med hvad de finder på til næste år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar