Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

lørdag den 4. marts 2017

Når man først har sagt ja af Kenneth Oppel

"Stevens lillebror er syg. Meget syg. Det er op til Steven at redde ham, men hvad indebærer et ja, og kan man egentlig skifte mening?"


Når man først har sagt ja er en bog om en familie, hvor det yngste medlem er uforklarlig syg hele tiden. Alvorligt syg. Forældre er trætte efter utallige ture til hospitalet og har ikke meget overskud ti at få resten af familien til at hænge sammen. Alt fokus går til den syge baby. Historien bliver fortalt fra Stevens synsvinkel. Han er et alvorligt barn, der har en masse angst og frygt i sig. Han frygter især hvepsene uden i haven efter han blev stukket og fik en allergisk reaktion og nu er han overfølsom for hvepsens gift. Hvilket er skræmmende for hvepsene er overalt både når han er vågen og når han sover. I hans drømme bliver han nemlig opsøgt af en ganske speciel hveps, der gerne vil hjælpe Steven med den syge lillebror. Alt Steven skal sige er ja.


"Ja er et kraftfuld ord. Det er ligesom at åbne en dør. Det er ligesom at puste til ilden. Det er det stærkeste ord i hele verden."

Jeg blive drevet af den smukke gule forside, med den sorte skrift på nær det røde ja, og de mange hvepse. Hvepse er noget jeg forbinder med uhygge fordi Stephen King ofte har brugt hvepse i sine romaner, og de har aldrig været tegn på noget godt. Så det regnede jeg heller ikke med at de var i denne historie. Og jeg havde ret.

Når man først har sagt ja er en fin lille fortælling der emmer af magisk realisme, om en drengs kamp med sin frygt og tvangshandlinger, så han kan redde sin lillebror, og om at gøre det rigtige selvom det kan være svært. Den er spændende og letlæst, selvom den behandler tunge emner. Steven er en interessant personlighed og det er hans kamp også. Det er en bog der giver eftertanke, for hvordan ved man at man gør det rigtige, når man står i en svær situation og ikke kan se hvordan det hele skal blive godt til sidst?


3/5 stjerner

Når først man har sagt ja af Kenneth Oppel / originaltitel: The Nest
Originalsprog: engelsk / læst på dansk
Forlag: Høst & Søn
Udgivet: 2. september 2016 (denne udgave) / oprindelig udgivet 2015
ISBN: 9788763842617
192 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar