Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

lørdag den 18. marts 2017

Nye bøger #14 - Januar


Igen har jeg fået samlet en rimelig stor bunke bøger sammen. Det er blevet til en pæn blanding af fødselsdagsgaver, anmeldereksemplarer og købte bøger. 25 bøger er det blevet til i januar samt starten af februar (og så tæller jeg ikke de bøger med, der er dumpet ind af døren efter disse billeder blev taget. De bliver vist frem ved en senere lejlighed).


Den 11. januar var der et arrangement med Jens Andersen på biblioteket, hvor jeg arbejder. Jeg var igang med at læse Denne dag, et liv, som var virkelig interessant og godt skrevet så selvfølgelig skulle jeg ind og høre om Andersen var ligeså god formilder mundtlig som han er på skrift. Jeg vil faktisk sige at han er bedre mundtlig, for hold nu op hvor havde vi en fest i de par timer foredraget varede. Han solgte også ud af nogle af de bøger han har skrevet, og det var gode tilbud, så jeg snuppede Denne dag, et liv om Astrid Lingren og Til døden os skiller om Tove Ditlevsen, og fik dem selvfølgelig også signeret.


I januar havde jeg også fødselsdag og havde i den forbindelse ønsket mig et par bøger - surprise. Jeg fik to bøger af Astrid Lindgren (helt klart påvirket af Jens Andersen og Denne dag, et liv). Jeg fik Mio min Mio og Brødrene Løvehjerte. To smukke og alvorlige børnebøger. Jeg har læst dem for mange år siden, men nu er det vist på tide at læse dem igen.


En dag var jeg i Føtex og opdagede at de havde tilbud på Kemikeren af Stephenie Meyer og Faldet af S.K. Tremayne. Kemikeren har jeg læst og nydt, og Faldet har jeg hørt skulle være uhyggelig og jeg elsker uhyggelige bøger.


Jeg har også faldet over to romaner der er illustreret af Chris Riddell. Hans streg er bare helt fantastisk og tilføjer altid noget ekstra til den historie der bliver fortalt. The Lie Tree af Frances Hardinge har fået rigtig gode anmeldelser. Neverwhere af Neil Gaiman har jeg læst for nogle år siden, men måtte simpelthen have denne udgave til mit hjemmebibliotek.


En anden flot bog er denne udgave af The Beauty and the Beast, som jeg overvejer at læse inden jeg skal se den nye filmatisering af Beauty and the Beast. Men det kan også være at det er bedre at vente til efter jeg har set filmen?
Little Women er også kommet i en ny lækker lilla udgave fra Puffin Classics. Den er så fin.


Da jeg var i Odense i starten af februar var jeg også forbi en boghandel eller to. Og i den ene fandt jeg matchende udgaver fra en af Sandersons serier, nemlig bog 2 og 3 i en serie. Jeg har længe ledt efter dem, for de første paperback udgaver var for høje i forhold til den bog 1 jeg allerede havde. 


Jeg har længe haft et godt øje til Sarah Perrys The Essex Serpent. Den har et sindssygt flot cover.
History is All You Left Me af Adam Silvera har fået meget gode anmeldelser, så den skal jeg selvfølgelig også læse på et tidspunkt.


Jeg er begyndt på en ny serie af Charlaine Harris serie. Læste den første bog i februar, og har derfor købt resten af den, så jeg kan finde ud af hvad der sker i de efterfølgende bøger.

Så er det blevet tid til at se på de anmeldereksemplarer jeg har fået tilsendt eller selv bedt om.

Stor tak til alle forlagene!


The Graces af Laure Eve hander om hekse og har et virkelig fedt cover. Den er fra Carlsen.
Bone Gap af Laura Ruby har jeg fået tilsendt af Turbine.


De næste to er fra HarperCollins Nordic. Soldaterne af Julie Kagawa er tredje bind i hendes serie om drager. Findes der en, findes der flere er Mhairi McFarlane lyder som idel forårs- og sommerlæsning.


Forlaget Facet har sendt mig tre af Nick Clausens udgivelser. Jeg har allerede læst Hummerkongens Hævn #1, men jeg tror, jeg venter med at læse Mareridt & Myrekryb 2 og Tidevandet til Dewey's 24Hour Readathon i april. De har nemlig en god længde til de mere intense readathons.

Alt godt kommer til en ende, og det gør dette bookhaul også. Nu har jeg en helt masse skønne bøger jeg skal have læst.

2 kommentarer:

 1. Åh, sikke mange skønne og fantastiske bøger du har fået/købt i januar! Jeg er også helt vild med Riddells illustrationer. De er bare så fine:-) "Brødrene Løvehjerte" er bare en så dejlig bog på alle plan! Jeg har fornylig lige købt et par af Lindgrens børnebøger, som jeg glæder mig meget til at læse.
  Ønsker dig en dejlig weekend :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Chris Riddell kan bare noget med en blyant ;) Og Lindgren skriver fantastisk.
   Beklager mit sene svar, men din kommentar forsvandt på en eller anden måde, men jeg håber også at du have en dejlig weekend :)

   Slet