Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 28. august 2018

Fluff My Life af Skottie Young

"All hail Gertrude, the new Queen of Fairyland. After thirty years of wreaking havoc across this magical world to find her way back home, she must now overcome her biggest challenge yet... ruling the place she hates most. Join Gert as she continues her never-ending quest to get the FLUFF out of Fairyland."




Gertrude er stadig fanget i det syrede Fairyland, mens hun mere og mere desperat forsøger at finde en vej ud. Og hun var tæt på at komme tilbage til sin egen virkelighed i bind 1. Desværre ødelægger Gertrude det for sig selv, da hun i hævnlyst myrder dronning Cloudia. Reglerne er nemlig sådan, at den der myrder den pågældende konge eller dronning skal tage dennes plads og blive den nye regent af Fairyland. Så Gertrude kommer til at regere over den verden hun hader af et ondt hjerte og alle de stakkels indbyggere går en grum tid i møde med Gertrude som dronning. Men det ender selvfølgelig ikke her og snart er Gertrude atter på jagt efter vejen hjem sammen med hendes trofaste følgesvend Larry. Undervejs får hun nye "venner" og fjender, nok mest fjender, hvis vi skal være helt ærlige.


Efter at have læst I Hate Fairyland Volume One - Madly Ever After, som var et helt fantastisk første bind fyldt med vold og humor, var mine forventninger til det næste bind i serien, forståeligt nok skyhøje, og dermed ikke helt nemt at få indfriet. Og det blev de da heller ikke helt. Forstå mig ret - Fluff My Life er stadig en virkelig fed efterfølger, men jeg må sige at historie er en kende mere rodet i dette bind end den var i det første. Og det trækker læseoplevelsen en smule ned for mig. Forfatteren havde simpelthen for mange bolde i luften på samme tid, for mange små sidehistorier, der stak i mange forskellige retninger, og det føltes derfor ikke som et helstøbt historieforløb som bind 1, men derimod mere fragmenteret.

Tegnestilen bevarer niveauet fra bind 1 og er så fuld af farver og groteske situationer, at det er en fryd at fordybe sig i den. Den er også på sin vis meget candyflossagtig og det er nærmest som at åbne dørene til en meget farvestålende slikbutik (dog en meget voldelig en af slagsen). Tegnestilen skifter også på et tidspunkt for at passe til en af historierne, og det fungerer bare virkelig godt.


Jeg har læst Fluff My Life to gange indtil videre, første gang i 2017 et par måneder efter den var udkommet og igen her i 2018 og jeg kan konstatere, at jeg synes bedre om Fluff My Life ved den genlæsningen. Fluff My Life er den svære to'er, der ikke helt lever op til det første bind, men det er stadig et helt fantastisk univers med utrolige karakterer, som jeg glæder mig til at læse videre i. Jeg er fan!


4/5 stjerner

Titel: Fluff My Life
Forfatter: Skottie Young
Serie: I Hate Fairyland Vol. 2
Sprog: engelsk
Forlag: Image Comics
Udgivet: 13. december 2016
ISBN: 9781632158871
Sideantal: 128

Ingen kommentarer:

Send en kommentar