Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 9. august 2018

Lysets hjerte af Kenneth Bøgh Andersen

"Jacks forældre er gået fra hinanden, og sammen med sin mor og lillesøster skal han holde ferie i et gammelt hus inde i en skov. Jack er sikker på, at det bliver den væreste ferie nogensinde, men huset viser sig at være fuldt af overraskelser og hemmeligheder. Det er dog ét rum, familien ikke må gå ind i. Men det kan være svært at holde, hvad man lover."


Kenneth Bøgh Andersen har udgivet en ny bog, så selvfølgelig skulle jeg læse den. Og den blev da også slugt på ganske kort tid.

Jack er 14 år gammel, og han er meget træt af sit liv i øjeblikket. Hans forældre er lige blevet skilt, hans far har en ny familie, og Jack skal holde ferie sammen med sin mor og lillesøster Emilie langt ude i en skov i et oldgammelt hus, hvor der ikke er nogen som helst form for mobildækning. Huset bliver kaldt Villa Tempus, og ejeren, der byder den lille familie velkommen, hedder Leonard Tempus. Familien får lov til at bevæge sig rundt i alle værelser på nær ét som er forbudt område. Jack er virkelig vred over forældrenes skilsmisse og efter et skænderi med moren går han på opdagelse i huset. Og han opdager hurtigt at Villa Tempus ikke er et helt almindeligt hus, og så er der jo det værelse, som Jack har lovet ikke at gå ind i. Problemet er bare at han er pokkers nysgerrig og selvfølgelig kan han i den sidste ende ikke holde sig fra værelset. Og så er det at eventyret får alvor går i gang.

Lyset hjerte er en forholdsvis kort bog, som man kan læse den ganske hurtigt, fordi den er så spændende samt godt skrevet. Kenneth Bøgh Andersen forstå at skrive en troværdig historie med levende karakterer. Jack har det virkeligt svært med sine forældres skilsmisse og er meget mærket af det. Han skyder til dels skylden på moren for at få lov til at afreagerer og opfører sig også som en vranten teenager over for moren og søsteren det meste af tiden. Man får virkelig Jacks følelser og tanker under huden, og han er en meget interessant karakter at læse om. Sproget er fængende og troværdigt.
Handlingen er som skrevet meget spændende med interessante plot twist som jeg ikke altid så komme. Kenneth Bøgh Andersen blander fantasy og horror sammen og tilsætter det en knivspids realisme. Man kan virkelig mærke den store fortællerglæde, og jeg ville bare ønske at romanen havde været længere, for efter endt læsning ville jeg bare gerne have endnu mere.

Rasmus Jensen har lavet nogle rigtig fine og stemningsfulde illustrationer, der passer meget godt til historien og som runder hvert kapitel af. Min eneste anke er, at jeg gerne ville have endnu flere illustrationer, fordi de var så stemningsfulde.

Kenneth Bøgh Andersen referer undervejs til både fantasyklassikere og horrorklassikere og selvfølgelig også til hans egne bøger. Jeg vil ikke fortælle, hvilke her, for det er altid sjovt selv at gå på jagt efter dem. Men skulle det ske at man ikke finder dem undervejs, er forfatteren så venlig at løfte sløret for dem efter historien er færdig.

Jeg kunne rigtig godt lide mixet af fantasy og horror/gys som gjorde Lysets hjerte til en mørk, men spændende historie, der får en til at sidde på kanten af stolen i bare spænding. Hvis det lyder som noget for dig, så tjek endelig Lysets hjerte ud. Den er en lille perle af en fortælling.


3,5/5 stjerner

Titel: Lysets hjerte
Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Høst & Søn
Udgivet: 8. juni 2018
ISBN: 9788763857864
Sideantal: 128

Ingen kommentarer:

Send en kommentar