Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 23. august 2018

As Dead As It Gets af Katie Alender

"It's been three months since Alexis helplessly witnessed Lydia Small's violent death, and all she wants is for her life to return to normal. 
But normal people don't see decaying bodies haunting photographs. Normal people don't have to deal with regular intrusions from Lydia's angry ghost, sometimes escalating to terrifying attacks. 
At first, it seems that Lydia wants revenge on Alexis alone. But a girl from school disappears one night, and Alexis spots one of Lydia's signature yellow roses lying on the girl's dresser the next day. Soon, it becomes clear that several of Alexis's friends are in danger, and that she's the only person who can save them. But as she tries to intervene, Alexis realizes that her enemy is a much more powerful ghost than she's ever faced before... and that its fate is tied to hers in ways she couldn't possibly imagine. 
Not even in her worst nightmares."



As Dead As It Gets er tredje og sidste bind i trilogien Bad Girls Dont Die. Det er en trilogi, som jeg har været virkelig glad for, at læse og som også har givet mig et par forskrækkelser undervejs. Men nu er det jo også en gyserserie, så det havde jeg som sådan også forventet, at den ville.

Efter at have bekæmpet Alart i From Bad to Cursed og ikke mindst set Lydia Small død lige foran hende, kan Alexis nu se spøgelser, især når hun fotograferer. Samtidig bliver hun også hjemsøgt af Lydias spøgelse, og det kommer der nogle interessante episoder ud af til tider. Selvom Alexis nu kan se spøgelser er det et pænt stykke tid siden, der er sket noget og hun håber derfor at alt er ved at vende tilbage til det normale igen. Hun har dog brudt med kæresten Carter og har heller ikke så god kontakt til bedsteveninden længere. Desværre for Alexis går alt i den forkerte retning igen, da der begynder at ske mystiske ting for en række piger, og Alexis bliver selvfølgelig blandet ind i det hele endnu en gang. Alexis tror først at det er Lydia, der er ansvarlig, men snart viser det sig, at der er helt andre kræfter på spil.

Jeg blev virkelig glad for As Dead As It Gets mens jeg læste den. Jeg skulle lige ind i fortællingen igen, da der er sket nogle ting siden 2'eren, men de bliver heldigvis også fortalt videre til læseren. 
As Dead As It Gets er velfortalt og spændende. Horroren er en smule anderledes end i de to andre bøger. De havde en mere psykologisk horror (især den første), hvor As Dead As It Gets har en mere grafisk horror, især når det kommer til nogle af mordene. Derfor er denne bog ikke for sarte sjæle, for det bliver en smule blodigt indimellem.

Alexis virker mere melankolsk i dette bind end de tidligere, men det er forståeligt, når man tænker på, hvad hun har været igennem. Carter var jeg ikke så vild med i denne bog (i hvert fald i en god bid af den). Jeg brød mig ikke rigtig om hans opførelse. Lydia derimod blev jeg rigtig glad for. Jeg kunne ikke klare hende i From Bad to Cursed, hvor hun var virkelig træls, men det har hjulpet på det hele, at hun nu er et spøgelse.

Det er altid en smule vemodigt at afslutte en serie man holder af, og det var det bestemt også denne gang. På den ene side ville jeg gerne have endnu flere bøger om Alexis & co., men på den anden siden var As Dead As It Gets en virkelig fin afslutning på en fantastisk serie, der får min varmeste anbefaling.


4/5 stjerner

Titel: As Dead As It Gets
Forfatter: Katie Alender
Serie: Bad Girls Don't Die #3
Sprog: engelsk
Forlag: Disney-Hyperion
Udgivet: 21. maj 2016
ISBN: 9781423137788
Sideantal: 448

Ingen kommentarer:

Send en kommentar