Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 21. august 2018

Sprækker i virkeligheden af Camilla Wandahl & Caroline Ørsum

"'Siri ser sig omkring. Det synger i sivene. En skæv tone, der skærer sig ind i Siris knogler. Og kulden. Det er endnu koldere, end det var før. Fuglene er helt stille.
Hårene rejser sig i Siris nakke. Langsomt vender hun sig om mod midten af søen. Så skriger hun.'

Siri kan ikke glemme Lina, men så starter en ny pige med mærkelige slangetatoveringer i klassen.

Adams lillesøster går ned til søen om natten og stirrer ned i det grønne lys.

Og Frida sender beskeder på Facebook. Men kan det virkelig lade sig gøre, når hun er død?

Sprækker i virkeligheden er otte noveller, der balancerer på kanten mellem virkelighed og fantasi og inviterer læseren til at tolke med."


[Reklame - Anmeldereksemplar fra Forlaget Facet]

Sprækker i virkeligheden er en samling på 8 noveller, hvor forfatterne Camilla Wandahl og Caroline Ørsum, hver har bidraget med fire noveller. Camilla Wandahl har skrevet Hånden, Altid, Ulven og Slangepigen, mens Caroline Ørsum har skrevet Lillesøster, En tom stol, Brombærblod og Dumme ko.

Jeg har læst Sprækker i virkeligheden to gange indtil videre. Den første gang var under forårets Readathon, hvor jeg slugte novellerne på ganske kort tid - det var jo et Readathon. Den anden gang var tilbage i juni, hvor jeg tog mig bedre tid til at læse dem, i stedet for bare at flyve igennem bogen på ingen tid, som jeg gjorde første gang.
Og der er ingen tvivl om at de to forfattere er gode til at skrive historier. Novellerne er vidt forskellige, men de har alle fokus på unge mennesker i svære situationer. Derudover befinder de så alle lige på kanten mellem virkelighed og fantasi. Denne balancegang fandt jeg meget interessant, da jeg kunne gætte med på, hvad var virkeligt og hvad der kun var karakternes fantasi, og det var ikke altid det som man umiddelbart troede.

Som altid med novellesamlinger er der nogle af novellerne, der rammer mig mere end andre gør. Jeg synes dog ikke rigtig, at de var særlig uhyggelige, som det ellers bliver lagt til på bogens forside. Jeg er selvfølgelig også mærket af, at jeg har læst rigtig meget gys og horror, så der skal efterhånden en hel del til at skræmme mig. Men novellerne er fantasifulde og til tider overraskende. De behandler nogle tunge og relevante emner som blandt andet mobning, cutting, savn, død og skyldfølelse. Det giver en snert af realisme blandet med en overnaturlig setting, så der er lidt for enhver smag, hvilket er fedt.

Sprækker i virkeligheden er en gennemført og velskrevet novellesamling, og jeg håber at forfatterne arbejder sammen en anden gang. Jeg er sikker på at det nok skal blive godt.



4/5 stjerner

Titel: Sprækker i virkeligheden
Forfatter: Camilla Wandahl & Caroline Ørsum
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Forlaget Facet
Udgivet: 9. marts 2018
ISBN: 9788793456310
Sideantal: 144

Ingen kommentarer:

Send en kommentar